דברים שלא מדברים עליהם, מות

מה שהזכרת פה מיצי../images/Emo108.gif

נראה לי יותר כמו הפחד מהתלות שבעקבות מחלה כזו או אחרת או התלות שבאה לעיתים בהכרח עם הזיקנה.
האם גם את חושבת (או מישהו פה..) שבטרם הפרידה, אנו יודעים על המוות הקרוב? כאילו.. מי שהולך לעולמו, האם הוא יודע את זה קודם? בהנחה שאנו מדברים על מוות שמאפשר לנו זמן כזה, ולא משהו מפתיע כמו תאונה או פיגוע חו"ח. ואולי... אולי גם באלה.. מי יודע? אוהבתותך
 
לא התכוונתי לפחד מתלות

התכוונתי שהזיקנה מאפשרת לנו להיפרד ביותר השלמה להרפות בהדרגה מהמושכות של חיינו. וכן, אני חושבת שאדם יודע שהוא עומד למות, אבל לא במצבים של מוות אלים.
 
למה לא מדברים עליהם?

נהפוך הוא, אנחנו מדברים יותר מדי על המוות, במיוחד כאן במדינתנו הקטנה, אך הגישה שלנו היא אמביווילנטית במקרה הטוב וסכיזופרנית במקרה הרע. יש לנו יחסי משיכה-דחיה עם המוות. המוות מפחיד אותנו, בגלל שאנחנו לא יודעים בוודאות מה קורה שם, ומספרים לנו גרסאות שונות ומשונות למה שיש אחרי זה (אם בכלל אפשר להיות בטוחים שיש משהו אחרי זה) - ומצד שני, דתות רבות (ובמיוחד הדתות השולטות במערב המודרני - יהדות, איסלאם ונצרות) מדברות על איך לחיות כאן כהקדמה למה שיקרה בעולם הבא, שהוא לכאורה החשוב יותר (בעיקר בנצרות ובאיסלאם. ביהדות, הדגש הראשוני היה על החיים בעולם הזה, כאשר גישות העולם הבא ביהדות באו רק אחר כך). בחדשות, בתפילות, במחשבות ובתת המודע - המוות מככב. לא מהיום ולא מאתמול, וכנראה זה גם לא ייעלם מחר. חיים ומוות הם המיסתורין הגדול ביותר עבורנו ואנחנו חיים בין הקטבים האלה כל הזמן. המוות הוא ממש בבחינת אל בקרב המין האנושי, אל שאנחנו מעדיפים להתעלם ממנו - ולכן הוא מקבל צורה מפחידה, כי הרי "אל שמתעלמים ממנו הוא שד שנולד", וכך המוות הוא שד בעינינו. המוות מתוכנת בנו, בני האדם, מהרמה המולקולרית (DNA), עד לרמה של תרבויות אנושיות (שלא להגיד, ברמה על אנושית של פלנטות, מערכות שמש ויקומים). הגישה שלנו למוות, היא זו הבעייתית. אל לנו לברוח ממנו, אלא לקבל אותו כחלק מהחיים שלנו. בבודהיזם למשל, ישנו עיסוק לא מועט במוות, כאשר מי שיודע איך למות (והמוות הוא אשליה בלבד), יוכל להמשיך לחיות כפי שהוא רוצה. מי שיודע איך לחיות, יודע גם איך למות, וזה לא משנה מה יקרה אח"כ, אם קורה משהו אח"כ.
 

ליאת39

New member
אני, מאז שהתחלתי עם התקשור...

התחלתי לראות את המוות כמשהו חיובי.... סיום שיעור או גלגול בעולם החומרי ומעבר למשהו אחר, טוב יותר... הנשמה לא מתה, החומר כן. גם המוות בסך הכל הוא חלק מהטבע... כל דבר מת, גם עצים, גם נמלים...וגם אנחנו. אני רואה בנשמה שעוברת ממקום למקום..אם היא עוברת מאדם לאדם...סימן שעליה ללמוד עוד שיעורים לפני שהיא מגיעה לדרגה גבוהה יותר. כאשר הנשמה משלימה את השיעורים ועושה את התיקונים הדרושים, היא עולה דרגה, עוזבת את עולם החומר ועוברת לעולם הרוח, למקום שבו ישנם מדריכים, אשר מתקשרים עם הנשמות. אותם מדריכים, יכולים לעלות גם מדרגה... ולהיות מלאכים.... מה יש מעל המלאכים???? עוד לא יודעת! ~ תיאוריה שלי
 
../images/Emo127.gifאחלא תיאוריה../images/Emo45.gif../images/Emo24.gif

אני לא ממש אוהבת את המושג תיקון, משום שהנשמה מצטיירת כמשהו מקולקל. חוצמזה,,, אהבתי
 

zooz12

New member
אז אחרי החיים האלה...

אחרי החיים האלה, במוות, אחנו נהיה נשמות מרחפות באיזה שהו מימד אחר או משהו כזה? ונגיד שכן... אחרי זה גם יש משהו?
 
../images/Emo182.gifעל מות מתוך../images/Emo63.gifהמתים הטיבטי

לקט קצר מאד על "מוות" מתוך
" המתים והחיים הטיבטי" בהוצאת גל. להנאת כולנו.
"למרות כל הישגיה הטכנולוגיים אין בחברה המערבית כל הבנה אמיתית בנוגע למוות או בנוגע למה שקורה בזמן המוות ואחריו. גיליתי שאנשים בימינו לומדים להתכחש למוות, וסבורים שאינו אלא כיליון ואובדן. משמעות הדבר היא שרוב העולם חי בהכחשת מוות או ירא ממנו. אפילו הדיבור על נושא זה נחשב חולני וקודר, ואנשים רבים מאמינים שאפילו הזכרת המילה היא סיכון, כאילו איחלנו זאת לעצמנו."
"... לעיתים קרובות לוקים האנשים בקלות דעת בנוגע למוות, וחושבים: נו, הרי כולם מתים בסוף, זה לא עניין גדול, זה טבעי. אני אהיה בסדר. וזוהי תיאוריה יפה עד שמגיעה שעתו של האדם עצמו למות."
"... כל המסורות הרוחניות הגדולות בעולם, ובכללן הנצרות והיהדות, אומרות במפורש שהמוות אינו הסוף. כולן גורסות, בדרך זו או אחרת, שיש חיים שלאחר המוות והם יוצקים משמעות קדושה לתוך חיינו הנוכחיים. אך למרות כל התורות האלו החברה המודרנית היא מדבר רוחני ברובה, ורובם הגדול של האנשים עדיין סבורים שהחיים האלה הם כל מה שיש. ללא אמונה אמיתית ובסיסית בעולם הבא, חיים רוב האנשים את חייהם, כשהם חסרי משמעות עמוקה ומקיפה."
"... בין אם נפחד מהמוות ונסרב להתמודד איתו ובין אם נקשור לו הילה רומנטית, עדיין אין היחס אליו רציני במידה מספקת. גם הייאוש והאופוריה מסביב לנושא הזה הם התחמקות. המוות אינו מדכא ואינו מלהיב. הוא פשוט עובדה."....
"... הבנת טבעה של התודעה, שאותו ניתן לכנות גם תמצית המהות הכמוסה, האמת שכולנו תרים אחריה, היא המפתח להבנת החיים והמוות. זאת מכיוון שמה שקורה ברגע המוות הוא שהתודעה הרגילה על כל אשליותיה מתה, ובחלל שנוצר נחשף טבעה האינסופי כמו השמים של תודעתנו. תמצית מהותה של תודעתנו היא הרקע שעליו מופיעים החיים והמוות בכללותם, כמו השמים, המקפלים בתוכם את כל היקום. "
"... תורת הבודהיזם מבהירה שאם כל מה שהיכרנו הוא אותו צד של תודעתנו אשר מתפוגג כאשר אנו מתים, הרי אנו עלולים להיוותר ללא מושג למה שיבוא בהמשך, ללא שום מידע על המימדים החדשים של המציאות העמוקה ביותר של הטבע של התודעה. לכן חיוני לכולנו להכיר את טבעה של התודעה כל עוד אנו חיים. רק כך נהייה מוכנים, כאשר הוא יתגלה לפנינו באופן טבעי ורב עוצמה ברגע מותנו, ונהיה מסוגלים להבחין בו "בטבעיות כמו ילד הרץ לקראת זרועות אימו", ובהישארנו במצב זה, נוכל לבסוף להשתחרר".
"... אם נסרב לקבל את המוות כעת, כל עוד אנו חיים, נשלם על כך ביוקר כל חיינו, ברגע המוות ואף אחריו. תוצאותיו של סירוב זה יחוללו שמות בחיים אלה ובעתידיים לבוא. לא נוכל לחיות חיים מלאים, אלא נישאר כלואים בתוך אותו היבט שלנו שאמור למות"
"... ככל שנדחה את ההתמודדות עם המוות ונתעלם ממנו, כן יתערער ביטחוננו ופחדנו יגדל וירדוף אותנו. ככל שננסה יותר לברוח מהפחד כן יהפוך הוא מפחיד יותר".
 

בזבזבז

New member
כן מדברים על מוות../images/Emo70.gif

העיתונים מלאים כל יום בתמונות של אלה שמתו בפיגועים ובתאונות דרכים ובכל מיני דרכים אחרות. מדברים על מוות יותר מכל דבר אחר ובמיוחד במדינה שלנו אבל אני לא יודע אם כולם מוכנים למות. מפחדים מהבלתי ידוע אפילו שהרבה אנשים אומרים שיותר טוב בעולם הבא, והרבה דתות אומרות לנו שהעולם הזה הוא רק מכין אותנו לעולם אחר. איך מתכוננים למות? מי מוכן לותר על החיים שלו? בקיצור, אין ביטוח וממשיכים לחיות אבל יש כאלה שאפילו את זה לא יודעים לעשות. תודה מבז:)
 
למעלה