בא לכם על שירשור מאפינס?

../images/Emo13.gifבא לכם על שירשור מאפינס?

שרשרו את סוגי המאפינס כולל מרשמים שלכם. נטלי תוכלי להעלות אחר כך את השרשור למאמרים? יאלה שתפו פעולה.
 
אז אני ראשונה

אלו מאפינס שוקולד שהכנתי ליום הולדתה של ביתי מאפינס כולל לבבות מבצק סוכר.
 
ועוד תמונה ../images/Emo140.gif

מצרכים: 5 ביצים 2\1 2 כוסות קמח 2\1 2 כוסות סוכר 4\1 1 כוס שמן 2 א. אפיה 1 כוס קקאו 2\1 2 כוסות מים מכניסים הכל לקערה מערבלים לבלילה חלקה ויוצקים למאפינס מכניסים לתנור לחום 170 מעלות כשקיסם יוצא יבש המאפינס מוכנים. בתאבון
 

homets

New member
אחלה רעיון../images/Emo13.gif

המאפינס היחידים שעשיתי הם שוקולד מהעוגה הכושית של פירגה שיוצאים מצוינים ועשיתי פעם מאפינס בננה - שוקולד צ'יפס שיצאו טעימים לאללה, אבל לצערי אין לי תמונות
בכל מקרה, אשמח לראות מתכונים נוספים! ערב טוב! נטלי
 

סיוי 24

New member
מאפינס אננס

המתכון הסתובב גם בפורום מתכונים, בעיניי הם מעולים!!! מאפינס אננס/סיוי 24 רטובים: חצי מיכל שמנת מתוקה 2 ביצים 1 וניל 1/2 כוס שמן 3-4 פרוסות אננס פרוסות לחתיכות קטנות חצי כוס מיץ מנוזל שימורי האננס יבשים: 2 כוסות קמח 3/4 כוס סוכר 2 כפיות אבקת אפייה חצי כפית סודה לשתייה קורט מלח 3-4 חתיכות אננס מיובש חתוך לקוביות קטנות. 1.לחמם תנור ל-180 מעלות. 2.לערבב את כל הרטובים ביחד. 3.לערבב את כל היבשים ביחד. 4.לערבב יבשים לתוך רטובים עד עיסה אחידה והומוגנית ודי!. 5.לצקת לתבנית שקעים משומנת היטב (12 שקעים) סיליקון/רגילה או תבניות אישיות חד פעמיות ולאפות 30-25 דקות או עד שמזהיב. שדרוגים: •להוסיף חצי כוס חמוציות מיובשות ל"יבשים". •לעשות ציפוי למעלה של פירורים אגוזי מלך וסוכר חום: רבע כוס קמח, 30 גרם חמאה, 2 כפות סוכר חום, חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס- לערבב הכול ביחד וליצור מעין פירורים קטנים- לפזר על המאפינס לפני האפייה.
 

חנהפ

Active member
מאפינס אוכמניות

מאפינס אוכמניות כמות: 12 מאפינס בינוניים זמן הכנה: 35 דקות החומרים לציפוי פירורים (לא חובה): 50 גרם חמאה חצי כוס קמח רבע כוס סוכר 2 כפות שקדים פרוסים 2 כפות שיבולת שועל החומרים למאפינס: 2 וחצי כוסות קמח שקית אבקת אפייה חצי כפית סודה לשתייה חצי כפית מלח 120 גרם חמאה רכה קליפה מגוררת מלימון אחד שלושת רבעי כוס סוכר 2 ביצים כוס חלב, או ריוויון שלושת רבעי כוס אוכמניות אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות . להכנת ציפוי הפירורים, אם רוצים: מפוררים בקצות האצבעות (או במעבד מזון) חמאה, קמח וסוכר עד לקבלת תערובת פירורית. מערבבים פנימה שקדים ושיבולת שועל. שומרים במקרר עד השימוש. להכנת המאפינס: מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. במיקסר מקציפים חמאה, קליפת לימון וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחת. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים לסירוגין את תערובת הקמחים ואת החלב בפעמיים-שלוש, מעבדים רק עד שהתערובת חלקה. מערבבים פנימה בעדינות אוכמניות. יוצקים את הבלילה לשקעים משומנים בחמאה מומסת. מפזרים את הציפוי מלמעלה אם רוצים. אופים 25-20 דקות , או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט ומגישים.
 

חנהפ

Active member
מאפינס שוקולד מושחת

ל-12 מאפינס 1/2 1 כוסות קמח 1 כוס סוכר 1/2-1/3 כוס קקאו לא ממותק 2 כפיות גדושות א.אפיה 1/2 כוס שמן 1 כוס מים פושרים 1 ביצה 1 כפית תמצית רום 1/2 חב' שוקולד ציפס לבן חמם תנור לחום בינוני. ערבב יחדיו את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקתאפיה, ושוקולד צ'יפס לבן. בקערה נפרדת טרוף קלות את הביצה, הוסף את השמן, המים ותמצית רום. ערבב את שתי התערובות עד להרטבת החומרים היבשים. אין לערבב יתר על המידה! השהה את התערובת מספר דקות עד להסמכה קלה. בינתיים, שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס. מלא כל שקע 3/4 מנפחו. אפה כ- 15 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי. לאחר שהמאפינס יתקררו הכן את הקרם: המס את כל החומרים פרט למרגרינה על אש נמוכה עד לבעבוע. הסר מן האש והוסף את המרגרינה. ערבב עד לקבלת תערובת חלקה. קרר לגמרי את הקרם. צוק מעל המאפינס ובתאבון. רעיון להגשה- להגיש חם (קצת במיקרו) ולהוסיף בצד כדור גלידת וניל.
 
מאפינס גזר אהובים עליי במיוחד

מאפינס גזר/סוזי גיורא מתוך האוסף המתוק של "על השולחן" 1/2 כוס דחוסה סוכר חום 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן 1 ביצה 1 כפית מיץ לימון 1 ו - 1/4 כוסות קמח 1/2 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתיה קורט מלח 1 ו - 1/2 כוסות גזר מקולף ומגורר דק 1. מחממים תנור ל - 180 מעלות 2. טורפים בקערה גדולה סוכר, שמן, ביצה ומיץ לימון 3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח 4. מוסיפים את תערובת השמן והגזר לחומרים היבשים ומערבבים רק עד שמקבלת עיסה אחידה. 5. משמנים את השקעים וממלאים אותם עד ל - 3/4 מגובה הדפנות. 6. אופים 22-25 דק'
 
ומאפינס תירס של אורנה ואלה

מאפינס תירס/אורנה ואלה 1 כוס קמח 1 כפית אבקת אפיה 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1/2 כוס סוכר חום 1 כוס קמח תירס 1 ו - 1/2 כוסות שמנת חמוצה או ריוויון 1 ביצה מס' 2 1/2 כוס שמן זית או אחר מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים היטב תבנית 12 שקעים או מניחים בשקעים עטרות נייר. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והסוכר החום. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח תירס עם השמנת (או הריוויון), הביצה והשמן, ומניחים בצד כמה דקות. מערבבים את שתי התערובות ומחלקים לשקעים בתבנית. אופים 15-20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.
 

שירלי95

New member
מאפינס פסיפלורה../images/Emo3.gif

מאפינ´ס עם יוגורט ופסיפלורה רכיבים: להכנת 12 מאפינס בינוננים: 300 ג´ קמח תופח 75 ג´ קמח רגיל 4 כפות סוכר דק 125 ג´ חמאה ללא מלח 3 כפות דבש 2 ביצים טרופות 250 ג´ יוגורט 125 ג´ ציפת פרי הפסיפלורה (החלק הפנימי, הרך) לציפוי: 100 ג´ חמאה ללא מלח מרוככת 125 ג´ אבקת סוכר 2 כפות ציפת פסיפלורה אופן הכנה: מחממים את התנוור לחום גבוה (210). משמנים בחמאה מומסת או בזמן תבנית מאפינ´ס שבה 12 שקעים, בעלי קיבולת של 125מ"ל כ"א. מנפים לתוך קערה גדולה את שני סוגי הקמח, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ויוצרים גומה במרכז. מכניסים את החמאה והדבש לסיר קטן וממסיסים על להבה נמוכה תוך ערבוב. מסירים מהאש, מקררים מעט ויוצקים לתוך הגומה שבחומרים היבשים יחד עם הביצים הטרופות, היוגורט וציפת הפרי. בוחשים בכף מתכת לערבוב כל החמרים. יש להמנע מבחישת יתר - בתערובת צריכים להישאר גושים. מעבירים את העיסה לתבנית. ממלאים כל שקע עד לכ3/4 מגובהו. אופים במשך 20-25 דק´, או עד ששיפוד המוחדר למרכז אחד המאפינ´ס יוצא נקי. משאירים את המאפינ´ס בתבנית ל 5 דקות, לאחר מכן מעבירים אותם לרשת קירור. ממתינים עד שיתקררו לגמרי לפני שמורחים את הציפוי. לציפוי: מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר, עד לקבלת עיסה רכה וקלילה. מוסיפים את ציפת הפרי וממשיכים לערבל עד שהפרי מתערבב היטב בעיסה. מורחים את הציפוי על המאפינ´ס.- אני ויתרתי הכנתי רוטב פסיפלורה עם אבקת סוכר טעים ופשוט. הערות: סה"כ דרושים כ-6 פירות גדולים של פסיפלורה או מחית פסיפלורה מוכנה. מקור המתכון: הסדרה הביתית של הקורדון בלו - מאפינ´ס
 

Hun1

New member
איפה פירגוש עם המאפינס בלוף השווים?../images/Emo20.gif

הכנתי פעמיים בינתיים והיו מ-ע-ו-ל-י-ם. אתן לה את הכבוד לשים מתכון.
 
למעלה