אז מה מבשלים לשבת ?

יוכי68

New member
קובה לצהריים

עדיין לא החלטתי אם תהיה אדומה או כתומה.......... קובה אדומה – יוכי 3/4 ק"ג סולת כף שטוחה מלח 2 – 2 וחצי כוסות מים לערבב את כל החומרים עד ליצירת בצק נעים .אם מתקבל בצק קשה – יש להוסיף מים ואם רך מידי כדאי להשאיר למנוחה. המילוי: בשר הודו טחון/בקר טחון בצל גדול קצוץ סלרי קצוץ מלח פלפל שחור מעט קינמון ואגוז מוסקט,, כורכום לטגן את הבצל עד להזהבה להוסיף בשר ולהמשיך בטיגון, להוסיף תבלינים וסלרי ולטגן קלות עד שהבשר מוכן. להכין סיר מרק ובו: מים כ3/4 סיר, מלח, פלפל לבן, א. מרק עוף, פפריקה מתוקה, כף גדושה של רסק עגבניות, סוכר ומיץ לימון, סלרי קצוץ ובצל קצוץ......אפשר להוסיף סלק אחד אדום לקבלת צבע מיוחד.......למלא כדור של בצק במלית הבשר וכאשר המרק רותח מנמיכים ומוסיפים את הקובות...מבשלים עד לריכוך (כחצי שעה-3/4 השעה). אם רוצים קובה כתמתמה.......מוסיפים למרק גזר פרוס, דלעת חתוכה וכורכום (במקום רסק)
 

מאיוש י

New member
יוכי איזה טעימה הקובה גם

אצלי אוכלים קובה כל יום שישי בצהריים אבל בקיץ אני כמעט ולא מכינה חם מאוד ולא מתחשק מרק רותח של קובה כיתקרר קצת בחוץ נחזור להכין בע"ה
 

יוכי68

New member
ושאלה חשובה שכולם ידעו!

כדי להשתמש בתנור לאחר שימוש בחלבי או בבשרי מה ההלכה? ידוע לי שצריכים להתקיים שלושה תנאים: 1. ניקיון התנור 2. לא לאפות בשרי/חלבי במהלך 24 שעות. 3. הפעלה של תנור ריק כשעה. אודה לתשובה מדויקת..............ת ו ד ה !
 

מאיוש י

New member
אני ממש לא מבינה את ההלכה הזו

הרי כל דבר מתבשל בתבנית משלו אין חשש לערבוב אז מה הבעיה ???. האוכל לא נדבק לקיר של התנור ואז קופץ לתבנית שהכנסנו אחר כך לא?? אשמח באמת לדעת מה הסיבה?? הרי אני לפעמים מכינה צהריים בשרי ובערב לילדים מתחשק פיצה אז לתת להם לחכות עד מחר ??????????.
 

מאיוש י

New member
אני עושה כך

אולי זה לא נכון מבחינת ההלכה אבל כך אני נוהגת אחרי בישול חלבי או בשרי בתנור ואני מעונינת להכניס תבנית של בשרי לאחר שהיתה בתנור תבנית חלבית אני מנקה היטב את התנור נותנת לו לפעול על ריק בחום גבוהה חצי שעה ואז מכניסה את התבנית לא מחכה 24 שעות
 

יוכי68

New member
מאיוש...עפ"י ידיעתי מה שאת עושה לא נכון

אבל נחכה לתשובה מדויקת...אם לא תימצא אחפש בספרי ההלכה...........זו אחת הסיבות שאני משתדלת לא להכין בשרי בתנור.......אני מאוד אוהבת מאכלים חלביים.
 

יוכי68

New member
מצאתי תשובה ....

כ"ג תמוז תשס"ד נושא: בשר וחלב הפרדת הכלים שאלה: האם אפשר להשתמש בתנור לחלבי ולבשרי ע"י הפסק של הסקה ( אני פוסק כספרדים)? תשובה: יש להמתין 24 שעות בין חלב לבשר ולהסיק עד שנייר יחרך. אין הבדל בכך בין ספרדים לאשכנזים. לתשובות נוספות של הרה"ג יעקב אריאל
 

מאיוש י

New member
אני משתמשת המון בתנור לבשרי

קבבים פרגיות בגריל עוף בתנור ובערב רק חלבי וזו באמת בעיה אבל ההלכה הזו באמת לא מובנת לי אפילו שעשיתי 5 יחידות תושב"ע בתיכון ואת כל שולחן ערוך קראתי בתיכון אני לא זוכרת מה הסיבה להלכה הזו
 

יוכי68

New member
מאיוש, יש אתר שעונה לשאלות

מצאתי תשובה של הרב שמואל אליהו ובה הקלה קלה.............מצ"ב קישור
 

מאיוש י

New member
תודה יוכי עוד דבר שמעצבן

אותי לפחות . מצאתי הזדמנות לקטר. זה המדיח יש לי מדיח ואני לא משתמשת בו בגלל האיסור לשים כלין חלבי ובשרי יחד במדיח אני לא מצליחה למלא אותו בגלל שאצלי בבוקר זה חלבי , קורנפלקס, צהרים בשרי, וערב חלבי אז אני לא שמה במדיח ווממשיכה להיות עבד במטבח.
 

למוןדבש

New member
אצלי בבית -

לא אופים חלבי ובשרי באותו יום, ולכן הבשר נאפה בדר"כ ביום חמישי והעוגות בשישי ובקשר למדיח - אני ממש מזדהה אצלנו נשברו וקנו עוד מדיח כך שיש לנו 2... החלבי מתפקד כל השבוע והבשרי מופעל במוצ"ש ומשמש כארון לכלים עד שמוציאים אותם שוב ביום שישי
רוב הפעמים זה מה שקורה... ואת הבשרי של הצהריים (שזה לא קורה הרבה) שוטפים בידיים...
 

מאיוש י

New member
רעיון נחמד 2 מדיחים אבל צריך

בשביל זה מטבח גדול גם ככה הארונות שיש לי לא מספיקים לי רק תבניות האפיה תופסות 2 ארונות בינתיים אמשיך לשטוף ביד .גם אני משתמשת במדיח רק במוצאי שבת לאחר ארוחות השבת הוא מצליח להתמלא ומופעל במוצ"ש.
 

מאיוש י

New member
מתכון לעוגה מתכון פרווה

לבצק כף שמרים יבשים 6 כפות מים פושרים 4 כפות סוכר 5 כוסות קמח 3 חלמונים 1 ורבע חבילה מרגרינה ללוש הכל לבצק ולחלק ל4 לרדד כל חלק לפי גודל התבנית ולמרוח על כל חלק מהמילוי על השכבה האחרונה למרוח ביצה מילוי 3 חלבונים להקציף עם 1 כוס סוכר ו3 כפות נס קפה לאפות ב180 40 דקות לאחר הקירור לחתוך לריבועים אפשר להקפיא בתאבון ושבת שלום לכולם
 

שחמטית

New member
אם אין לי שמרים יבשים מה התחליף?

וכמה זה כף שמרים בקוביה או בשמרית?
 
למעלה