שאלת התמחות

Lady McBeth

New member
../images/Emo41.gifשאלת התמחות../images/Emo41.gif

טוב, היום היה לי דיון מעניין עם חבר מהפקולטה לגבי הציונים שדורשים משרדים כתנאי קבלה. הוא טען שגם עם ממוצע 75 מאת"א לא תיהיה בעיה להתקבל למשרד גדול (הוא דיבר על סדר גודל של הורוביץ, נאמן וכו'). לי זה נראה קצת מוגזם. חוו דעתכם.
 

sacrament

New member
הוא קצת הגזים

המשרדים הגדולים באמת (הרצוג/גורניצקי/גולדפרב) לא יתחילו לזמן מתחת ל-84. ברור שזה גמיש- אם יש קורות חיים מרשימים למדי אז יזמנו גם עם 80 או אפילו ציונים גבוליים יותר כמו 78-79. חשוב לציין שלקורות חיים+ציונים יש משקל גדול אומנם, אבל לריאיון עצמו יש את המשקל המכריע- וגם אם יש ציונים בינוניים וכבר זימנו אותך, אפשר לשפר את הרושם.
 

Lady McBeth

New member
אגב, מה השיקולים שלכם (הבוגרים יותר) ל...

בחירת משרד? כולם מסתערים על המשרדים הגדולים?
 

sacrament

New member
אני "הסתערתי" על משרדי מקרקעין (-:

במקרה הם גם המשרדים המסחריים הגדולים...אבל רק במקרה
 

sacrament

New member
בואי נגיד שהוא לא משהו../images/Emo3.gif

וזה כל מה שאגיד בנושא (-:
 

BlackUnicorn

New member
אני הולכת על דיני משפחה

שזה משרדים קטנים ואינטימיים. לדעתי בכלל החוויה במשרד קטן ומשפחתי יותר מעניינת ממשרד גדול שבו את פועל שחור אבל זו דעתי האישית ואנשים נוטים להעדיף את הכסף הגדול לדעתי
 

הייבי

New member
מגוון שיקולים

שיקולים של עניין, תחום שרוצים לעסוק בו בעתיד, קרבה לנושאי לימודים (לדוגמא, אני לומדת כלכלה, אז לא הייתי הולכת להתמחות במשפחה) וכמובן: יוקרה, אפשרות להישאר אחרי הסטאז' ומעל לכל: לאן התקבלנו מכל הסיפור. זה נורא נחמד לרצות להתמחות בפלילים עם 70 בדיני עונשין ונורא יפה לרצות משרד ענק עם ממוצע 70 ומשהו (בלי קו"ח מרשימים, פרוטקציות וכו'). לכן משלבים בין רצונות למציאות ובעיקר הולכים לראיונות ומקווים לטוב.
 

gingit123

New member
תיקון קטן

נכון שאין הרבה סיכוי להגיע למשרד ענק בתנאים "רגילים" עם ממוצע 70, אבל אין שום קשר בין הציון בדיני עונשין ובין היכולת להתקבל לפלילי- אם הממוצע של סך הציונים גבוה, זה ממש לא יכשיל אותך. כנ"ל לגבי משרדים מסחריים, אם ההממוצע הוא נגיד 88, אבל בדיני תאגידים קיבלת 70, זה עדיין לא פוסל אותך. ממש לא.
 

הייבי

New member
אני לא מסכימה

בתור אחת שהתראיינה בכמה משרדים, היו משרדים שחלק מתנאי הסף שלהם היו ציונים במקצועות ספציפיים. אם כבר ההיפך הוא הנכון, גם מי שמראה ממוצע בינוני אבל ציונים מרשימים דווקא בתחום שהוא רוצה להתמחות יכול לפעמים לעבור את הסף.
 

Big Red

New member
אפשר פירוט?

סתם מתוך סקרנות (או שלא :) ), ממה שיצא לך לראות - האם המגמה להציב תנאי סף במקצועות ספציפיים היא רחבה או שמא מאפיינת משרדים בודדים בלבד? כמו כן, על אילו ציונים מדובר פחות או יותר?
 

הייבי

New member
פירוט מידע אישי

בעקרון, כשאני התראיינתי למשרדים הגדולים, יש להם רף ממוצע ציונים מינימלי שממנו הם מזמנים. חוץ מזה, יש משרדים שמבקשים ציון מינימלי בקורסים מסויימים, אם כי אני מכירה אנשים שלמרות שלא עמדו ברף אלא היו קרובים אליו (מעל לרף הממוצע, אבל מתחת/גבולי לרף הציון הספציפי) כן קיבלו זימון. בעקרון, אני יודעת שלפעמים מי שגבולי בממוצע, אבל עומד מעל לממוצע בציוני םפציפיים שהמקום מחפש אז זה גם יכול לגרום לו לקבל זימון לראיון. ושוב, שום דבר לא חקוק בסלע- יש המון מרכיבים כמו קו"ח, ניסיון קודם וכו' שמשפיעים.
 
הכל קישקוש אחד גדול

נכון שאוניברסיטת תל אביב היא הפקולטה הכי נחשבת - טוב לתדמית ממוצע גבוה - לא מזיק לתדמית בכלל אבל פה זה נגמר אם רצית תחרות של תדמית כמובן. זה אומר שמישהו אחר בתנאים אחרים לא יכול להצליח פי כמה וכמה ? הכל ספקולציות וחבל לבסס על ספקולציות דיון שמכריע משהו . לדוגמא מישהו שסיים באוניברסיטת קיבינמט שבאפגניסטן עם ממוצע 65 חוזר לארץ ופה מחכה לו הדוד שמסדר לו שם , והבחור מבסס עצמו במשך 10 שנים , מוציא לעצמו שם וכו' וכו' . ברגע שיש לך דוד , מה זה תדמית ? המסקנה היא: תרדוף אחר החלום ותקדיש לכך הכל . זה ושילוב של מזל, כמו בדברים אחרים בחיינו , שווה יותר מכל אוניברסיטה או ממוצע.
 

Lady McBeth

New member
אין פה שום סתירה בין מה שאמרת לבין מה שאמרתי

אבל הויכוח ביני לבין אותו חבר התבסס על שאלה שונה לגמרי: בהנחה שאין לבנאדם פרוטקציות, עד כמה העובדה שהוא לומד באת"א עם ממוצע 75 נגיד תעזור לו להתקבל לאחד מהמשרדים הגדולים? הרי לא הכל תלוי בבנאדם, ונכון, הרבה מאוד נקבע בריאיון, אבל השאלה היא האם בכלל המשרדים מזמנים לריאיונות אנשים עם ציונים ממוצעים כאלה...
 
אני חושב שהחבר ששוחחת עיתו יומרני קצת

המשרדים שציינת לא לוקחים סטודנטים עם ממוצעים כאלה. לדוגמא, בהרצוג פוקס נאמן כל קורות החיים שמגיעים מוזנים לתוכנה שפשוט ממיינת באופן אוטומטי (נשבע לכם שזה נכון) ועל פי הדירוג שלה מזמנים. בפועל, המתמחים שם הם לרוב מצטיינים, כנ" הורוביץ וגורניצקי. גולדפרב לעומת זאת, מזמנים גם סטודנטים שלא מצטיינים עם ממוצע סביר (כלומר איזור ה 84 ומעלה פחות או יותר), הם נותנים עדיפות גבוהה לסטודנטים עם השכלה נוספת פרט למשפטים. מה שאני מנסה לומר, הוא שאין ברירה, בדר"כ (כמובן שיש חריגים) צריך ממוצע סביר + כדי להתקבל למשרדים המובילים, כל זאת בהנחה ואין לך משהו יוצא דופן מאוד בקורות חיים או מישהו עם ויטמין P מאוד דומיננטי (לדוגמא, הבן של תשובה שהיה סטודנט לא מדהים במיוחד עם ממוצע נמוך ממכללת נתניה עשה התמחות אצל פיני רובין בגורניצק, הוא אפילו לא עבר בהצלחה את בחינות הלשכה בפעם הראשונה).
 
למעלה