בישולי אבות לשישבת

חנול

New member
../images/Emo71.gifבישולי אבות לשישבת

מה קורה אצלכם במטבח? אנחנו הולכים למטבחים של איל פסטיו..אני בטוחה שהשף שם הוא אבא של מישהו...
 

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo106.gifהיה ממש טעיםמממ... נראה אם אצליח לגרור אותו לכאן לכתוב את המתכון...
 

DocMartin

New member
../images/Emo140.gifאחרי מחמאות כאלה...

הנה מה שבישלתי: מתכון לאורז עם טופו וירקות: מצרכים: (הכמויות לאמא, אבא, ילד, ילדון, וצוציק) בשביל האורז: 1 ½ כוסות אורז 1 בצל 6 יח' ציפורן שלם 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף 2 כפות תערובת תבלינים לאורז (פרסי או הודי) 1 כפית קרי 4 כוסות מים בשביל הירקות: כ500 גר' ברוקולי כ500 גר' גזר 300 גר' טופו 1 בצל 3 שיני שום בזיליקום אורגנו שמן זית רוטב סויה בקבוק יין אדום יבש (כוס אחת לבישול, השאר לגרון היבש של השף) הכנת האורז: בסיר שמים את האורז, ומערבבים אותו עם התבלינים. מוסיפים בצל קלוף עם הציפורן תקוע בתוכו (שלא יסתובבו החתיכות חופשי, הילדים לא אוהבים את זה.) מוסיפים את המים, ושמים על אש בינונית. הרעיון, שכל המים יתאדו, והטעם ישאר באורז. צריך לכסות חצי את הסיר, ומדי פעם לערבב. הכנת הירקות: לחתוך את הגזר לפרוסות דקות ולבשל במי מלח יחד עם הברוקולי. (את הברוקולי לא חותכים בינתיים) בזמן שזה מתבשל, חותכים את הבצל לחתיכות קטנות, השום לחתיכות עוד יותר קטנות, ואת הטופו לקוביות של חצי ס"מ בערך. את הסיר עם הירקות מורידים מהאש כ- 5 דקות לפני גמר הבישול ושופכים את המים. חותכים את הברוקולי לחתיכות בינוניות. מטגנים את הבצל בשמן זית במחבת גדולה עד מצב חצי שקוף ומוסיפים את הירקות והטופו. המחבת חצי מהזמן פתוחה וחצי סגורה עם מכסה. לקראת הסוף מוסיפים רוטב סויה, בזיליקום, אורגנו, שום וכוס יין. זמן ההכנה של האורז ושל הירקות בערך אותו דבר, אז כדאי להתחיל בו-זמנית. אחרי הארוחה אמא שוטפת כלים, כי אבא גמר את כל היין ולא מתפקד.
 
הפעם, באווירה חורפית

הבטיחו לנו שבת חורפית
, ולכן שני מאכלי חורף יככבו על שולחננו:
מרק ירקות עשיר
עוגת שמרים ארנון
 
דווקא אצלנו המטבח שקט השבת

חוץ מגרנולה לא עשיתי כלום..... אה - דווקא כן....ירדתי למעדניה של העירקי מול הבית וקניתי כמה קופסאות של אוכל מוכן (קציצות בשר ותפ"א, קציצות פטריות ותפ"א ואורז אדום עם שעועית)
 

hirshfe

New member
ולי היה שמח

קמתי בבוקר לגלות שהמקרר הלך והכל הפשיר אז יש לי חמישה קילו כדורי בשר (שהלכו כרגע למקפיא של חמתי) עשינו סטייקים על האש היום (טוב בבית במחבת) ומחר נאכל עוד ושניצלים בכמות שלא תבייש שנצליה שהקופאו ונקוווה שייופשרו יהיו טובים (והם במקפיא של השכנה כרגע)
 

מחשבות

New member
אני לא מאמין! זה מה שקרה לי היום

ומרגע זה אני רץ עם שקיות לשכנה שמוכנה לאחסן זמנית. מקררים חמודים יש לנו.
 
למעלה