רוצה לקרוא/ללמוד על אלימות במשפחה?

משהו שמעצבן אותי כל פעם מחדש

או אם להמנע מלעשות הכללות אז ברוב רובם של המקרים, כאשר מתפרסם מאמר כלשהו על אלימות במשפחה. אקדים ואומר, שאני לא מתעלמת מכך שרוב מקרי האלימות הם מצד גברים כלפי נשים. (לפחות המקרים המדווחים). אבל מכאן ועד להתעלם מהמקרים ההפוכים, מקרים של נשים אלימות כלפי גברים, המרחק רב. ובכתבה הזאת אין כלל אזכור של אלימות כלפי ילדים! ובכלל, זאת דוגמא לכתבה שמסתירה לא פחות ממה שהיא מגלה. היא חושפת את האלימות כלפי נשים אך בו בזמן יוצרת את הרושם כאילו בכל המקרים נשים הן תמיד הקורבן וגברים הם תמיד התוקף. אף פעם זה לא ההיפך. לכן כותב/ת הכתבה בחר/ה בכותרות: "אפיוני האישה המוכה" ו"אפיוני הגבר האלים". בוודאי שלא חשבו על הגדרה כללית יותר. מה? אישה אלימה? גבר מוכה? הרי אין דבר כזה... ומה שעצוב יותר בזה הוא שלי נראה שדווקא בגלל זה יש כל כך הרבה מקרי אלימות כלפי גברים שאינם מדווחים. במקרים הבודדים שבהם קראתי כתבות על אלימות של נשים כלפי גברים, בדר"כ התגובות היו של לעג כלפי הגבר וסלחנות מסוימת כלפי האישה האלימה. כמובן שכאשר זה הפוך, כשיש כתבה על גבר אלים אז הוא רשע ופושע ואילו האישה המוכה היא מסכנה ומרחמים עליה. ואלימות היא בהחלט פשע שיש להוקיע, אבל למה יש נטיה לגנות אלימות רק כאשר היא מגבר כלפי אישה? למה אישה אלימה זוכה ליותר סלחנות מצד החברה, מאשר גבר אלים? למה אישה מוכה היא מסכנה ואומללה ואילו גבר מוכה הוא "הומו" "נחנח" "נקבה" ושאר כינויים? כתבה כמו זאת שקישרתי לכאן, עושה לדעתי עוול בכך שהיא גורמת לקוראים לחשוב שאין דבר כזה נשים אלימות ואין גברים מוכים. בזמן שהכתבה מנסה לעורר מודעות, היא יוצרת בורות וחוסר מודעות בתחום אחר של האלימות במשפחה. ולי, בתור מי שגדלה בבית אלים, כאשר האלימות באה מצד אישה (אמא שלי) כלפיי וכלפי אבא שלי, זה מקומם וכואב.
 

BellA עלמה

New member
זה אכן קורה

(אני עכשיו סיימתי לקרוא את הספר סיביל אל התעללות אמא כלפי הבת שלה . התעללות פיזית , נפשית ומינית מאוד חמורה) אם עם זה שזה קורה המצב ההפוך (גבר מתעלל) הוא יותר נפוץ
 
שלום לך נטע

לא קל לי להגיב לאמירות שבאות מכאב.בכלל, להגיב? להגיב בעזרת נתונים סטטיסטיים - מספר הנרצחות מידי שנה בידי בני זוגן (לאומת ההפך), מספר התיקים שנפתחו ע"י המשטרה נגד גברים לאומת נגד נשים בעבירות אלימות במשפחה,מספר צווי ההגנה שנתנו בתי משפט לטובת גברים ולטובת נשים, מספר האסירים לאומת אסירות שכלואים על עבירות אלימות במשפחה?! נתונים יבשים, ברורים, חד משמעים. אני משערת שאת צודקת - יש יותר מקרים של אלימות נגד גברים ממה שמדווח, אני מניחה שגברים מתקשים להציג את עצמם כחלשים ונפגעים ע"י "המין החלש".עדיין התמונה הכללית היא ברורה.השיח הציבורי מתרכז בתופעה הרווחת. אני חושבת שלוקה בחסר העובדה שלא נתנת תשומת לב לאלימות של נשים נגד גברים, גם אם היא תופעה שולית במימדיה. על אלימות נגד ילדים במשפחה נכתב הרבה מאד. היום יש גם עסוק רב בנושא הילדים חשופים לאלימות בין בני הזוג, ולא רק לאלימות ישירה. כל מה שאני אומרת כאן לא בא לזלזל/להמעיט ערך/להקל ראש על החוויה הפרטית של אדם, על חויית חייו, על כאבו - גם אם המקרה אינו תואם את הרוב הסטטיסטי. במקרה הפרטי, האיש כל כך, באמת אין לסטטיסטיקה שום משמעות.
 
תודה על התגובה

(וסליחה שאני מגיבה רק עכשיו, פשוט אין לי מחשב בבית כי הוא קרס, אני כותבת מהעבודה). וכפי שכתבתי קודם אני מודעת לעובדה שהתופעה הנפוצה יותר היא אלימות של גברים כלפי נשים ואני מוקיעה כל סוג של אלימות. אבל מכאן ועד להגדיר "אלימות במשפחה" כאלימות שנעשית מגבר כלפי אישה או כלפי ילד, הדרך רחוקה. זאת הגדרה נחרצת מדי. כבר דיברנו כאן על כך שאלימות היא לא רק פיזית. והתעללות נפשית של נשים כלפי גברים לדעתי הרבה יותר נפוצה ממה שהחברה מוכנה להודות. אני חושבת שאחד הגורמים לכך הוא באמת ההגדרות השרירותיות האלה, המאמרים האלה שמציגים אלימות במשפחה כאלימות של גברים. אני לא אומרת שצריך להתעלם מהתופעה הרווחת, אבל בעניין של הגדרות, ראוי לדייק עד כמה שניתן.
 

אב בדד

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד, נטע.. זו בדיוק תחושתי

ערב טוב לך... עיינתי גם במאמרים ששם, ואכן, שום מילה על אלימות של נשים.. לא כלפי גברים, ולא פחות חשוב - כלפי ילדים הנה לינק לדברים שכתבתי , לא רק פה אלא גם בפורום משמורת הוגנת, ואכן, אין שום תגובה או התייחסות, מה שגם הפתיע אותי (סליחה.. חוץ מהתייחסות של "אם השנה" שפתחה שם משתמש חדש במיוחד בשביל להגיב... המשך ערב טוב וסופ"ש רגוע
 

sha na na revol

New member
אני בכלל לא מבין

למה צריך לעשות פתולוגיזציה של נשים מוכות לגמרי. זו סוג של האשמה.
 
למעלה