חרוסט
חרוסט - לביבות פולניות -(מקור יערה הולצמן):
"חרוסט" משמעות השם: "פריך" בפולנית.
חומרים לבצק:
1 חב' קטנה קמח תופח
5 חלמונים
½ כוס שמן
קורט מלח
2 כפות קוניאק
שמן לטיגון
100 גרם אבקת סוכר לקישוט
5 חב' סוכר וניל לקישוט
אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בקערה ,
וללוש עד לקבלת בצק גמיש וחלק.
מניחים מכוסה להתפחה קלה למשך כחצי שעה.
לאחר מכן, מחלקים את הבצק לארבעה חלקים,
על משטח מקומח,מקמחים אותם קלות ,
ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 5 מ"מ.
לוקחים סכין חדה וחותכים את הבצק לרצועות ,ברוחב 4 ס"מ.
מחממים את השמן לחום גבוה,
לוקחים כל רצועה ומגלגלים אותה כמו בורג, בצורה של ביסלי ,
ומכניסים 2-3 יחידות בכל פעם לתוך סיר שמן -עמוק, למשך כחצי דקה עד דקה, עד להזהבה .
מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת,
ומניחים על גבי צלחת מרופדת בנייר סופג.
שופכים למסננת את אבקת הסוכר ואת סוכר הווניל ,ובוזקים מלמעלה.
ה"חרוסט" ניתנת לאיחסון במקרר, אבל ללא אבקת -הסוכר.
ה"חרוסט" טוב גם בהקפאה.
ואז לפני ההגשה יש לחמם בתנור בחום נמוך של 50 מעלות.