איך אוכלים סרדינים מקופסה?

סברס

תמיד קונה.
מקלף מבלי להתלטף עם הסברס, ובד"כ מצליח בלי להעקץ.
אם אני זוכר נכון, היה אצל הירקן רק יקר!
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
העונה אוטוטו בפתח

&nbsp
צולם לפני כשעתיים בחצר.
&nbsp
&nbsp
&nbsp



 

מיכי 10

Member
איזה תמונות יפות


מה, אתה מגדל סברס (צבר)?
שתלת או זרעת אותו, או שהוא כבר היה בחצר מקודם?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שתלתי את זה לפני עשרות שנים בחצר של ההורים

&nbsp
פשוט כורתים עלה אחד של סברס (למעשה זה ענף כי הקוצים הם העלים) ותוקעים אותו באדמה והשאר קורה לבד.
&nbsp
המצחיק הוא שלא אני ולא בני ביתי אוכלים סברס וכל שנה אני מחפש "מתנדבים" שיקטפו את הפרי הרב.
&nbsp
 

מיכי 10

Member
זה באמת מגוחך.

לא בא לך לנסות בכל זאת, אולי השתנה לך הטעם במשך הזמן, ועכשיו כן תאהב סברסים?

לי קרה משהו, שאני בטוחה שקרה לרבים בני גילי: לא יכולתי לסבול קישואים וחצילים, למשל, והיום אוהבת מאד.
וכנ"ל לגבי שומר.
ואשר לכוסברה - הריח שלה היה גורם לי בחילה ממש. והיום אני משתמשת בה לא רק בבישול, אלא אפילו לפעמים בסלטים.

ושאלה: איך המתנדבים קוטפים את הסברסים? עדיין בשיטות הפשוטות של פעם, שמחברים במסמרים קופסת שימורים ריקה למוט עץ ארוך, ומכסה הקופסה פתוח ומחובר אליה, והוא זה שחותך את הפרי לתוך הקופסה?

או שכיום יש שיטה יותר מתוחכמת ויותר קלה?
 

אבי בן 1231

Well-known member
הרסת אותי לחלוטין
אכילת קישואים זה אצלי

ייהרג ובל יעבור דרך פי לקיבה.
כנ"ל שומר ויש עוד הרבה מוצרים.
כוסברה כירק לא אוכל ולא נכנס לביתי, אך תמיד קיים סייג.
הסייג הוא שאני משתמש בהמון כוסברה טרי להכנת כדורי פלאפל בהכנה בייתית.
 

מיכי 10

Member
אז זהו, שלפעמים טעמים משתנים במשך החיים.

כדורי פלאפל, הכנתי לפני שנים, כשעדיין לא הכרתי בכלל את הכוסברה.
אבל אני משוכנעת שהיא מתאימה מאד לפלאפל, ועכשיו כשכתבת את זה, אני בטוחה שכדורי הפלאפל הקנויים, מכילים כוסברה, ואולי אפילו הרבה. אף פעם לא חשבתי על כך, אבל זה סביר בהחלט. :)
 

אבי בן 1231

Well-known member
אכילת סברס בכמות מופרזת כמו גם אכילת

מנגו בכמות מופרזת עלולים לגרום לחסימה מאוד מסוכנת במעיים!
 
למעלה