איך אוכלים סרדינים מקופסה?

RobertD2

New member
איך אוכלים סרדינים מקופסה?

ניסיתי השבוע לפתוח שני סוגי סרדינים מקופסת שימורים, אז קודם כל הסרדינים הם עדיין עם הקשקשים עליהם, ודבר שני הם עם עמוד השדרה והעצמות. קשה מאוד לנקות את הקשקשים (ניסיתי לגרד אבל קשה מאוד להוריד אותם) וגם את העצמות הקטנות קשה להוציא בצורה נקייה.

איך בדיוק אמורים לאכול את זה? אוכלים אותם עם הקשקשים והעצמות?

תודה לעונים.
 

ornme1

New member
כן. אוכלים הכל.


 

RobertD2

New member
בסרטון שראיתי ביוטיוב הראו שמורידים לסרדינים את הקשקשים

יש מכונה שהם מתגלגלים בתוכה וזה מוריד להם תוך כמה שניות את הקשקשים. למה בסרדינים שמוכרים בארץ יש עדיין את כל הקשקשים? זה קצת מגעיל לאכול את זה למה לא מורידים אותם?
 

ornme1

New member
שאלת על סרדינים בקופסת שימורים, ואין צורך לנקות אותם.

בסרדינים טריים הטיפול שונה.
אישית אני מעדיפה לא להתעסק עם סרדינים טריים כך שאני לא מתמצאת.
הגבול שלי בדגים קטנים זה ברבוניות.
 
סרדינים

בתהליך היצור, הדגים מנוקים (בפנים) בקטנים לא. מורידים להם את הראש והזנב, ודוחסים אותם לקופסה. כך, בתוך הקופסה, מכניסים אותם לתנור ומבשלים אותם.
לאחר מכן, ממלאים בשמן, תיבול וכו' (יש חריף, יש עם עגניות וכו'), ואז סוגרים את הקופסה, שוטפים, מכניסים ליבוש / פסטור ושולחים למכירה...
כל מה שיש בקופסה אכיל AS IS.
יש סרדינים מיוחדים בשבדיה, שהשבדים ממש אוהבים (מתים על זה). שם הדג מותסס בתוך הקופסה. זו מתנפחת מהלחץ. הדג בפנים ממש מריח חזק! (מסריח מאוד). השבדים יוצאים מהבית כדי לפתוח את הקופסה, ועדיף שהנקב ה-1 יהיה בכיוון ממך והלאה! הנקב משחרר את הלחץ הגבוהה בקופסה ויחד עימו יוצא גם נוזל בנתז עז. אחרי שהלחץ משוחרר, השבדים מתענגים על המסריח הזה. זהו טעם נרכש, ולנו זה לא מתאים.

לגבי הריח של הסרדינים: כאשר חווה (אדם וחווה) נכנסה פעם ראשונה למים לטבול, ה' אחז בראשו ואמר: איך אני מוציא עכשיו את הריח הזה מהדגים
 

bali

New member
מנהל
בדיחה דוחה וסקסיסטית שהיה מוטב שתשמור לעצמך


 
אני פותחת את הסרדינים באמצע

ומושכת החוצה את עמוד השדרה והעצמות שמחוברות אליו. את השאר אני אוכלת.
 

RobertD2

New member
ניסיתי, עמוד השדרה יוצא אבל רוב העצמות הקטנות נשארות בפנים

 

raya

Well-known member
עמוד השדרה = העצמות
אכילים ורכים, אומרים שריכוז הסידן בהם גבוה.
 

RobertD2

New member
זה לא מסוכן?

הקוצים לא יכולים להיתקע בגרון או במעי?

קצת מפחיד אותי לנסות.
 

raya

Well-known member
ממש לא מסוכן, ה"עצמות" רכות מאוד
קח מזלג ותראה איך אתה מפורר אותן בקלי קלות.
 
די המום מהעלאת הנושא פה

מהצצה לגיל הגולשים פה, רובכם מעל 40.
אז עד גיל 40, לא אכלתם סרדינים?
לא יצא לכם להבין מה עושים עם הדגים שבקופסא הקטנה הזו?
אכלתם רק טונה?
ומתוך עשרות סוגי הסרדינים שיש על המדף, עוד לא בחרתם את העדיף עליכם?

יצא לכם פעם להזמין במסעדת דגים, סרדינים מטוגנים בשמן עמוק, אכול כפי יכלתך? גם שם אוכלים את העצמות הקטנות, אבל לא את ההידרה.
לא שמעתי מעולם על איש שאכל סרדינים והסתבך עם העצמות.
 

RobertD2

New member
אז אל תהיה בהלם, כל אחד הוא שונה

אני לדוגמא לא אכלתי סרדינים מאז שהייתי ילד וגם אז לא אכלתי מהם יותר מדי ולא זכרתי איך בדיוק מתעסקים איתם. כן עד היום אכלתי בעיקר טונה, אבל אחרי שקראתי קצת כל הנושא של רמות גבוהות של כספית בדגי טונה החלטתי לנסות משהו אחר.

ובסופר שאני עושה בו קניות (סופר דיי גדול) יש רק 2 סוגים של קופסאות סרדינים.
 

מיכי 10

Member
רוברט, אתה רוצה מתכון נחמד ופשוט, אבל לא מדויק?


חיפשתי וחיפשתי, אך לא מצאתי איפה רשמתי את המתכון הישן הזה, של רות סירקיס, ששמעתי פעם ברדיו מִפִּיהָ.
אז אשחזר בערך מהזיכרון, בלי כמויות מדויקות, ותוכל לאלתר בעצמך תוספות לפי הטעם. כך אני עושה עם המתכון הטעים הזה:

קופסת סרדינים ללא השמן (וללא הקשקשים, כמובן
).
כ-½ גביע קוטג', או אולי עדיף גביע שלם!
לערבב ולהוסיף בצל ירוק קצוץ ומעט מיץ לימון, ולערבב הכל ביחד.

יתכן שהיום הייתי מוסיפה גם מעט חרדל רגיל (לא דיז'ון!).
וגם מעט מלח ופלפל שחור - אשר מן הסתם היו גם במתכון המקורי.
ואם אין לי בצל ירוק, משתמשת בבצל יבש קצוץ דק.
 

אבי בן 1231

Well-known member
אני משתמש בסרדינים מקופסא להכנת ממרח טעים

מטגן בצל יבש בשמן של הסרדינים עד להשחמה, מוסיף רסק עגבניות לפי הטעם, תבלינים לפי הטעם ומוסיף את הסרדינים לטיגון נוסף קצר תוך כדי כתישת הסרדינים.
באותה צורה אני מכין גם עם טונה בשמן.
טונה אני קונה רק STARKIST שהיא טונה מעולה.
סרדינים אני משתדל לקנות סרדינים ספרדיים.
 

מיכי 10

Member
תודה על המתכון.

אך לא חושבת שאנסה אותו, כי אני לא אוהבת לטגן בכלל. וסרדינים טעימים לי גם סתם על לחם, בתוספת מעט מיץ לימון. אז מתעצלת להתעסק בהם יותר מדי. מכסימום לסלט שרשמתי לעיל.

וטונה, גם אני קונה סטרקיסט, וגם אותה אני לא מטגנת, אלא מוסיפה לה לימון (גם חתיכות לימון עם הקליפה, שזה עוד יותר טעים). ולפעמים בצל ירוק או יבש קצוץ. ומעט מימרח חרדל. ולפעמים גם מלפפון חמוץ קצוץ, ירק קצוץ, ביצה קשה - לפי מה שיש ומה שמתחשק להכין ולאכול.
 

מיכי 10

Member
גם אותי הקשקשים על הסרדינים דוחים מאד, ואני משתדלת

להסיר אותם ככל יכולתי. ומחליטה לא לקנות שוב מאותה תוצרת...
בעבר לא היו כובשים סרדינים עם הקשקשים.

לעומת זאת, האידרות (עמודי השדרה עם שאר העצמות) שבדגים, לא מפריעות לי כלל. להיפך, הן נחשבות כמקור מצוין לקבלת סידן ממזון, אז ברור שאינני מוציאה אותן מהסרדינים.
 
די מצחיק

מזכיר לי שנתתי לנכדי סברס, והוא ביקש שאוציא לו את הגרעינים.
ברצינות מיכי?
הסרדינים בגודל 10 ס"מ מה גודלם של הקשקשים?
בחיים לא עצרתי לבדוק את זה בכלל. בד"כ בשימורים אם זה בקופסה זה אכיל.
 
למעלה