נצל"ש- שאלה-תהיה לגבי התפחת בצק שמרים במקרר
יצא לי במהלך החגים האחרונים להכין את עוגת השמרים מתוך הספר "ששת- מאפים" של קרין ורונן גורן. במתכון מומלץ להתפיח במקרר, ואכן הכנסתי למקרר, אך לאחר כשעה- שעה וחצי הבצק תפח מאוד, עד שעלה על גדות הקערה. הוצאתי את הבצק והכנתי את העוגות, שיצאו אגב נפלא. השאלה היא אם אכן הבצק אמור לתפוח לאחר זמן כה קצר, או שמשהו אצלי השתבש? שאלה נוספת- ראיתי שרבים נוהגים לאפות בתבניות אלומיניום חד פעמיות. מניסיונות רבים שעשיתי באפייה בתבניות כאלה, התקבלו מאפים בעלי מרקם חיוור, מוזר. לכן עברתי לאפות בתבניות רגילות , או בתבניות חד פעמיות מקרטון. האם זה קרה לעוד מישהו? מה דעתכם? רוב תודות על התשובות, מיכל