אז הנה כמה דברים מהירים...
עוף באננס - ממממאוד פשוט חומרים: 9 כרעיים של עוף 4 כפות אבקת מרק בצל 1 קופסת שימורי אננס הכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את הכרעיים על תבנית חסינת חום, מפזרים מעל את אבקת המרק ואת האננס (כולל מיצי השימורים), מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כחצי שעה. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות ,עד לקבלת צבע שחום ויפה. בזמן האפייה רצוי להפוך את נתחי הבשר מידי פעם לקבלת צבע ובישול אחידים. עוף בשזיפים רכיבים: עוף (שלם או חתוך) אבקת מרק בצל קופסא של שזיפים - שגיא תוצרת פרי הגליל - שימורים אופן הכנה: לאחר שטיפת העוף וייבושו במגבת נייר יש לצפות לפזר עליו כמות נדיבה של אבקת מרק בצל ולעסות אותו לעוף לשים בתבנית ולשפוך מעל את קופסאת השזיפים ולתנור לכשעה. עוף ופטריות בשום מטגנים את חלקי העוף בשמן זית, משני הצדדים עד שמזהיב. מוסיפים הרבה שום חתוך (לא קטוש) ומוסיפים לטגן קצת. אח"כ לתוך הסיר מוסיפים את הפטריות (שמפיניון טריות), אפשר שלמות או חתוכות לפי החשק, אבל שיהיה הרבה פטריות. מטבלים במלח ופלפל מכסים ומבשלים כשעה על אש קטנה. אין צורך להוסיף מים כיוון שהפטריות יוצרות מספיק נוזלים, אבל אפשר להוסיף קצת במידה ורוצים יותר נוזלים. ליד זה אני עושה פירה ועם הרוטב והפטריות זה פשוט פיצוץ. בתיאבון!!! מתכון: עוף בקוקה קולה רכיבים: 10 ירכיי עוף שתי כוסות קולה (לא דיאט - מסוכן כי מתפרק בחימום!) שתי כפות גדושות אבקת מרק בצל אופן הכנה: אז ככה: שתי כוסות קולה, שתי כפות גדושות אבקת מרק בצל, מערבבים היטב ושופכים על 10 ירכיים הממתינות בתבנית. אופים כשעה בחום בינוני ושופכים מידי פעם את הרוטב בכף על העוף. יאמי..וגם ילדים מטורפים על הנוסח הזה. יוצא זיגוג זהוב וקריספי מבחוץ ורך ונימוח מבפנים. הערות: אפשר לפזר רבעי תפוחי אדמה קלופים בין הירכיים. טעים נורא. מומלץ. ב-ת-י-א-ב-ו-ן !!!!!!!!!!!!!!!!!!