הילדה החליטה שהיא רוצה להיות צמחונית

אני לא חושבת שזה עיניין של טרנדיות

אולי במקרים אחרים. אולי אם אחר מילדיי היה מעוניין להפוך לצמחוני. לא הילדה הזו.
זו ילדה שמפחדת פחד היסטרי ממחטים, ובכל זאת חוזרת ומבקשת כל יום שאקבע לה תור לבדיקת דם, כדי שנוכל לדעת את מצבה לפני הפיכה לצמחונית (אני לא מוכנה שהיא תפסיק לאכול בשר לפני בדיקת דם). אם זה היה רצון להיות טרנדית - הפחד היה עוצר אותה (כמו שעצר בפעמים קודמות).
הרצון להיות טרנדית לא היה מוביל אותה לחקירה מעמיקה של הנושא.


אז נכון, להיות צמחוני או טבעוני זה מאוד in עכשיו. ונכון, אין מספיק מחקרים על השפעת תזונה טבעונית על ילדים ומתבגרים. אבל אני יודעת מה המניעים של הבת שלי. ואני גם יודעת שבתור הורה אחראי אני אוודא שהתזונה שלה כוללת את כל המרכיבים שהיא צריכה.
 

moma4222

New member
הרבה דברים שהיום נראים לך טרוויאליים לגמרי...

לא נראו ככה להרבה אנשים בעבר הלא רחוק ואפילו היום:
&nbsp
אפשר היה למכור ולקנות אנשים
הילדים היו רכוש ההורים ואפשר היה לעשות להם מה שמתחשק ולאף אחד אסור היה לומר משהו
מותר היה לעשות ניסויים קליניים על מפגרים ועניים
לנשים אסור היה להצביע
אפשר היה לאסור כניסה ליהודים (וכלבים)...
&nbsp
המון אנשים חשבו שזה לגמרי לגמרי בסדר ואין שום בעיה עם זה וכל הדיבורים נגד הם רק עניין אופנתי וחולף.
 

kmiki

New member
בורה היא הגדרה ולא קללה

אני לא אלימה, אלים הוא מי שרוצח ללא סיבה טובה.
טבעונות אינה טרנד כי אם דרך חיים, אמונה, הכלה וקבלה.
אני מרחמת על בני אנוש בדיוק כמו שאני מרחמת על בעלי החיים,
ומבקשת שוויון בזכות לחיים עבור כולם.
הי, אפילו עבורך, אשה בורה וחסרת לב, גם עבורך אני מבקשת את הזכות לחיות.
 

moma4222

New member
לא אני זאת שיצאה בהצהרה שמדובר ב"אופנה חולפת"


 
הילדה החליטה שהיא רוצה להיות צמחונית

בת ה(כמעט) 8 שלי החליטה שהיא רוצה להיות צמחונית.
בהתחלה היא התלבטה האם צמחונית או טבעונית, אבל אחרי שהסברתי לה את ההבדלים, היא החליטה שבשלב ראשון היא תהיה צמחונית, ואחרי שהיא תתרגל לזה, היא תשקול לעבור לטבעונות.

אז מה עושים עכשיו?
קודם כל אמרתי לה שנתחיל בביצוע בדיקות דם, ואחרי זה פגישה עם תזונאית שתעזור לנו לתכנן לה תפריט שיבטיח שהיא תקבל את כל הצרכים התזונתיים שהיא צריכה (ומדברים שאני יודעת ויכולה לבשל).
הזכרתי לה שהיא לומדת ביום לימודים ארוך עם הזנה עירונית (מה שמחייב התאמות בקטע של הארוחה).

אבל החשש הגדול שלי הוא לא במהלך היום, אלא אחר הצהריים. היא מטופלת ברטלין, מה שגורם לכך שבמרבית היום היא לא אוכלת, אבל אחר הצהריים יש את הארוחה המרכזית של היום. פה אני מקפידה שהיא תאכל מסודר ומגוון. אני מקווה שהתזונאית תדע לעזור לי עם הארוחה הזו.

יש עוד משהו שאני צריכה לתת עליו את הדעת על מנת לאפשר לה להתנסות בצמחונות?

(הקטע הכי מצחיק איתה היה שלא מפריע לה לוותר על בשר או דגים, שהיא מאוד אוהבת, אלא על מגפי העור. מבחינה - ויתור על המגפים זה החסרון הכי גדול של להיות צמחוני. מזל שעוברים לסנדלים בקרוב)
 

kmiki

New member
מקסימה הבת שלך

גם אני הייתי בת 8 כשהחלטתי להפוך לצמחונית, זה היה מאד מהפכני בימים ההם,
ולא הכרתי אף אדם צמחוני שיוכל לתמוך בי, אבל לשמחתי הוריי זרמו איתי לגמרי.
אם את בפייסבוק אני ממליצה לך להכנס לקבוצות של הורים לטבעונים, וזה בכלל לא משנה שהיא צמחונית ולא טבעונית, יש גם פה בתפוז פורום צמחונים וטבעונים, שם תקבלי המון תשובות ללא ספק, יש את "הורים טבעונים" ואת "בישול טבעוני לילדים" ובטח יש עוד שאני לא זוכרת (כרגע אל פעילה בפייסבוק פשוט).
בכל מקרה, אני לא רואה צורך לעשות בדיקות דם, בטח לא בהתחלה, אולי בעוד חצי שנה או משהו כזה, לא לפני המעבר בעצם.
הבת שלך נשמעת נהדרת ובעלת מודעות מופלאה לסביבה שלה.
 

פרמלה

New member
אני חושבת שכדאי לעשות עכשיו בדיקת דם כדי לדעת עם אילו

מאגרי ברזל ורמת המוגלובין היא מתחילה ולראות עוד חצי שנה אם השינוי בתזונה השפיע.
 

פרמלה

New member
איך היא נהייתה מודעת לעניין המוסרי שבהימנעות מבשר בגילה

הצעיר? ומאיפה המודעות לעניין העור?
את הארוחה המרכזית של היום, אחר הצהריים היא אוכלת בבית?
תכיני בארסנל המאכלים שלך כמה שילובים קטניות-דגנים (שביחד יוצרים חלבון מלא כתחליף לחלבון מהחי) ומקורות לברזל.
מג'דרה מעדשים ירוקות וחיטה + הרבה בצל מטוגן עד השחמה זה מעדן, והמאכל המועדף על הצמחונית המתנדנדת בת הכמעט 17 שלי. מנה של אורז-גרגרי חומוס-עלי תרד בלימון גם טעים.
יש אתרים של בישול צמחוני/טבעוני שיספקו לך רעיונות יפים.
מניסיוני עם בכורית, המעבר לצמחונות לא עושה מהפך במטבח, אלא דווקא מגוון ומרענן לכל בני הבית. צריך להקפיד לא לגלוש לצריכת פחמימות מופרזת.
 
היא ילדה מאוד מודעת

בכל רגע נתון אפשר למצוא אותה עם ספר או חומר קריאה.
הנושא הזה עלה לאחרונה אצלנו בבית, בעקבות משלוחי מנות שהכנו. בכיתה של הגדול יש ילדה שרגישה למוצרי חלב, אחרת שרגישה לאגוזים, שני ילדים עם צליאק וילד טבעוני. כשהם שיחקו "ענק וגמד" אני למדתי על ההגבלות התזונתיות של כל ילד שהוא הגריל ("למזלי" הוא הגריל את זו שאלרגית לאגוזים, אז היה לי יותר קל), אבל המילים "טבעונות" ו"צמחונות" עלו בבית. אז הילדה, בהתאם לאופי שלה - הלכה וחקרה מה זה אומר. בדקה, שאלה (מזל שהתייעצה איתי איפה ומה לחפש. ככה נחסכו ממנה סרטוני זוועה. אבל מה שראתה הספיק לה להבין שהיא לא רוצה לאכול בשר יותר). מפה גם למדה על שימוש בעור ובפרווה.

לגבי ארסנל של מאכלים - אני כמעט ולא מבשלת. יותר אופה. גם לוח הזמנים המשפחתי פחות מתאים לכך שאבשל מנה טרייה וחמה אחר הצהריים. זה יותר בקטע שיהיה אוכל במקרר כשהם מגיעים הבייתה ויחממו להם. לכן זה מפחיד אותי מאוד
 

פרמלה

New member
איזו נהדרת ומרשימה


חלילה טרי וחם! מג'דרה אפשר להכין מראש בכמות יפה ולהוציא מנות לצלחות לחימום.
 

kmiki

New member
תבשילים ונזידים

אצלנו מרקים הולכים נהדר, את מכניסה פנימה את כל מה שטוב,
והם יכולים לחמם לעצמם עם צריך, וניתן להוסיף לזה אטריות או אורז אם רוצים.
אני יכולה לתת לך מתכון נפלא להמבורגר עדשים ופטריות שגם אותו ניתן להקפיא ולחמם בטוסטר או במיקרו כשרוצים לאכול.
מתכוני בולונז יש לי בשפע, ממולאים, קציצות טופו, חריימה טופו מופלא, בקיצור, יש המון, אם תגידי מה היא אוהבת לאכול היום, אוכל לעזור לך למצוא תחליפים הולמים וטעימים עבורה כך שלא תצטרכי ללכת על הקנויים והמעובדים.
&nbsp
אגב, כמו שנאמר קודם, אני חושבת שכל המשפחה שלך עשויה להרוויח מזה אם תעשירי להם את התזונה בזכות הצמחונית, ואולי כן תמצאי מתכונים פשוטים וקלים שכולם יהנו מהם.
 

פרמלה

New member
אני אשמח למתכון של המבורגר פטריות-עדשים. בפעם האחרונה

שאכלנו המבורגר לארוחת הערב של יום שישי הכנתי לבכורית מין יציקת ברוקולי כתחליף ובפעם הבאה אשמח לשפר לה תנאים.
 

kmiki

New member
מתכון מעולה

והקדמה קטנה לפני...
בשבוע שעבר באו לצלם אצלנו עבור התכנית "עושות חשבון" של לינוי בר גפן,
צילמו את הילדים בארוחת ערב טבעונית טיפוסית בבית, היה ממש נחמד, חוויה שכזו, והצוות ממש ממש התלהבו מההמבורגרים האלה שגמרו לי את כל המגש (אפילו שהיה קצת יבש מרוב הלחץ של הלפני...):
&nbsp
2 כוסות עדשים (עדיף שחורות אבל לא חייב ועדיף מונבטות אבל לא חייב, אפשר גם מושרות)
סלסלת פטריות שמפיניון ו/או פורטבלו
בצל גדול
4 שיני שום
&nbsp
אופציונלי: חצי כוס אגוזי מלך, חצי כוס גזר מגורד, פטרוזיליה
&nbsp
משרים/מנביטים את העדשים מראש
&nbsp
במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל הקצוץ גס, שום והפטריות עד שהם משחימים טוב, מוסיפים להם כוס וחצי עדשים, את האגוזים, הפטרוזיליה והגזר אם רוצים, ומטגנים הכל ביחד עוד 3 דקות בערך.
&nbsp
&nbsp
במעבד מזון טוחנים את התערובת, מוסיפים לה:
רבע כוס שמן זית
2 כפות גדושות של קמח, אני מעדיפה קמח שיבולת שועל או קמח חומוס
&nbsp
תבלין גריל/שאוורמה/על האש
מלח+פלפל שחור
כף קטשופ
כפית חרדל
&nbsp
טוחנים הכל היטב ובסוף מכניסים את חצי כוס העדשים ששמרנו בצד לטחינה קצרה עם כל התערובת.
&nbsp
מי שמעדיף טיגון - מטגן...
&nbsp
בתבנית מסדרים נייר אפייה ומהעיסה מכינים 8-9 קציצות שוות בגודל.
&nbsp
מחממים תנור ל180 מעלות ומכניסים את התבנית ל7 דקות.
&nbsp
כשהקציצות מקבלות למעלה מעט צבע שחום ומתגבשות, הופכים אותן לעוד 5-6 דקות ומכבים את
&nbsp
התנור, נותנים להן לשבת שם עוד כמה דקות ומוציאים החוצה.
ניתן להכין במקום כקציצות בתבנית של קאפקייקס וזה יוצא כמו פשטידות קטנות.
&nbsp
לילדים אני מגישה בדרך כלל בלחמניית המבורגר עם חסה, חמוצים וקטשופ, וכמובן צ'יפס בייתי בצד :), אבל אני אוהבת לאכול כמו שזה, או עם מג'דרה וכאלה ליד.
&nbsp
&nbsp
 

פרמלה

New member
וואלה? באיזה נושא התכנית?

תודה על המתכון. ברגע שאני רואה מעבד מזון זה מוריד לי מוטיבציה. אין לי סבלנות למתכונים מרובי שלבים, תהליכים וכלים לשטיפה בסוף. אבל מצד שני זה נשמע דליקטס.
 

kmiki

New member
אני מבטיחה לך שזמן העבודה, כולל שטיפת כלים

אינו עולה על עשרים דקות, כשבזמן הזה את כינה גם את הסלט והתוספות,
וכמובן את תפוחי האדמה בתנור (בתיבול פפריקה ושום בגריל),
ועורכת שולחן וכו' וכו'.
הייתי כמוך עד שקניתי לי מעבד מזון שווה ואני ממש נהנית ממנו.
הכי אוהבת להכין בו גלידת בננות, וללקק את השאריות ��
 

פרמלה

New member
תודה על זריקת העידוד. בוא יבוא יומו של ההמבורגר הצמחוני

 

kmiki

New member
קשה לי להאמין

אולי בכמויות קטנות יותר זה אפשרי אבל זו מסה שלדעתי קצת גדולה מדי בשביל המוט.
תנסי עם כמות קטנה, אולי זה יצליח.
 
למעלה