תלוי כמובן גם במילוי וגם באיכות הטורטיה
אם נניח המילוי הוא רטוב כמו סלט טונה וירקות (זה האהוב עלינו) אז אני מכינה בבוקר בשביל הצהריים. כלומר כמה שעות. גם למחרת זה נחמד אם נשמר במקרר אבל מאד רטוב
אבל כפי שציינתי בכותרת, יש טורטיות שנרטבות פחות ואז אפשר להכין יום קודם ולאכול למחרת.
אם לעומת זאת תשימי גבינת שמנת וסלמון מעושן, הרי שאפשר להכין יום קודם כי המילוי פחות רטוב
יש הבדל בין בלינצס לטורטיות, כי הטורטיות מחמיצות בעוד שהבלינצס לא ודאי לא בימים הראשונים ואפילו יותר.