כנאפה אפשר להכין עם גבינת חמד ששוטפים מעט מהמלח, אפשר עם
קוטג', או ריקוטה מסוננת, או גבינה מיוחדת לכנאפה שנמכרת בשווקים.
בבקשה מתכון לפרלינים:
פרלין שוקולד במילוי קרם וניל/על השולחן
רכיבים:
200 מ"ל שמנת מתוקה
1 מקל וניל חצוי לאורכו
1 חלמון ביצה
3 כפות סוכר
500 גר' שוקולד לבן, קצוץ
לציפוי:
500 גרם שוקולד מריר מומס ומטומפרר
הכנה:
- מבשלים את השמנת עם מקל הוניל, מרתיחים ומסירים מהאש.
- מוציאים את מקל הווניל ושומרים בצד.
- מקציפים חלמון עם הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי ומוסיפים את השמנת החמה תוך כדי הקצפה בהירות נמוכה (!)
- מוסיפים את השוקולד הלבן הקצוץ ומגרדים ממקל הווניל את הגרגרים ומערבבים עד לקבלת מסה חלקה.
- מרפדים תבנית מלבנית בנניר אפייה וממלאים במסת השוקולד עד לגובה 12-10 מ"מ.
- מקררים עד שהמסה מתגבשת וחותכים לריבועים בגודל 2x2 ס"מ.
- לאחר כמה שעות קירור: טובלים באמצעות כלי טבילה מיוחד או מזלג את הקוביות בשוקולד המריר המומס והמטומפרר.
בתשובה לשאלה על שדרוגים לגנאש לבן:
קליפת תפוז/קליפת לימון/אספרסו/פיסטוק/מנטה, ועוד...