לחובבי הצו'לנט פורסם בYNET

p a l o m a

New member
לחובבי הצו'לנט פורסם בYNET../images/Emo91.gif

בשורה לחובבי הצ'ולנט: שעועית נטולת גזים מדען בריטי גילה זן דרום-אמריקני של שעועית, אשר עשוי לשים קץ לחוויה הריחנית שעוברת על כולנו אחרי החמין של שבת. "אני קורא לה 'שעועית חברתית'", אמר בסיפוק ynet סוף השבוע הקרוב צפוי להביא איתו גשם משמעותי ראשון, ומבחינת רבים מזג האוויר החורפי מבשר על פתיחת עונת הצ'ולנט (או החמין, אם תרצו). המאכל היהודי כל-כך, שהחל את דרכו בגלות כאוכל לעניים, תפס עם השנים מקום של כבוד בתפריט הישראלי. כל עדה סיפקה את הגרסה שלה, אבל תכונה אחת נשארה משותפת לכולם - הגזים הלא-סימפטיים שמגיעים כאפטר-שוק בשעות אחר הצהריים, כשהבטן כבדה והחלונות סגורים. כל זה עשוי לבוא על פתרונו בזכות פיתוח של מדען בריטי, ד"ר קולין לייקלי בן ה-71 מאוניברסיטת קיימברידג'. ד"ר לייקלי הצליח להפיק שישה טון שעועית, אשר אינה גורמת לנפיחות בבטן ולגזים, כך דווח ב-skynews הבריטית.
 

אנימו

New member
פלומה-מגיע לו פרס נובל.....אבל לא

בטוח שההמצאה תתפוס כי יש כאלה שכבר קיימת אצלם התניה ריחנית.....שבלעדיה התענוג בספק
ואני נשברתי : חייבת ללמד אותך לעשות לינק כדי שלא תעשי "העתק" - "הדבק"!.......
 

p a l o m a

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifחיחיחיחיחיחיחי../images/Emo163.gif

 

odo13z

New member
קפטיין. יש יתרון בהעתק הדבק...../images/Emo13.gif

לא צריך לעבור לאתר אחר. קוראים במקום. לפעמים כשאני רואה "לינק" אני מוותר על ההמשך. אני חושב שיש עוד כאלה. ועל הצ'ולנט אני כבר ויתרתי. טעם בסדר...לא יותר מזה אחר כך יציקה ששוכבת בבטן ומעיקה. יוצא לקניות. יום טוב לכולם.
 

אנימו

New member
אודו-ברוך השב אלינו.נכון.העתק-הדבק

יותר נוח , אבל הוסבר לי שאינו חוקי.... שוב בעיית חוק שמירת זכויות. לינק=חוקי, העתקות
עבירה! אנא,, הקפידו.
 

אנימו

New member
ואני בשום פנים לא מוותרת על הטשולנט

ובטח לא על הקישקע
ולא איכפת לי אם היא "מתפלצת" בבישול....אגב ניסית הכל - אצלי בסיר היא ממשיכה לשלוח שלוחות לכל עבר.....וגם על הביצים הקשות , "חמינודוס"- לא מוותרת .... רק מהמחשבה - העלתי עכשיו 2 ק"ג....
 

odo13z

New member
קפטיין.../images/Emo132.gif

באוכל כמו באהבה - עניין של טעם. לא ממש שבתי. אני פה כל הזמן רק היה נדמה לי שאני קופץ יותר מדי , ועדיף לתת גם לארים במה להתבטא. אני קורא ונהנה. שבת שלום.
 
אודו בוקר טוב, דוקא נהניתי לקרוא את

כל מה שאתה כותב, כי הכל לענין, ותמשיך לשמח אותנו בכתיבתך, אין עלינו שום עומס!!!!!!!!אתה 10!!!!!!! שולחת לך פרחים לשבת, למה רקפות, כי זה העונה, שבת שלום
 

אנימו

New member
מישו-שבת שלום גם לך. חבל שאתה לא

מגיע לביקורים דחופים יותר. נאלצים להסתפק במועט....
 
פטנט להכנת חמין: השרו את הקיטניות

למשך שעה בכלי שמי שרוצה אותו יפנה אלי במסר אישי. מומלץ להשתמש בחומוס ולא בשעועית למיניה. הכי טוב - לערבב. אחרי השעה הזו, תחזו בסצנת פרידה של הקליפה מהחומוס. הקליפות הן אלו שגורמות לגזים. אגב - המהדרין מוסיפים סודה לשתיה למי ההשריה. ועוד אגב אחד - בעדות מזרח מסויימות, למשל אצל העיראקים שאני נשואה איתם כבר שנים רבות, מכינים חמין בלי קיטניות בכלל. רק עוף ואורז. גם לגבי ההכנה הזו אני מוכנה להסביר במסר כמה טיפים. כמו שכתבה אנימו - לא מוותרים בחורף לא על החמין המסורתי ולא על הנלווים אליו כמו הקישקע והביצים החומות.
 

אנפה2

New member
היחידהjud ולמה שלא תדלי לכולנו

את הפטנטים שלך
, זה יהיה יפה מאוד ונדיב מאוד מצידך לשתף את כל הפורום הידידותי והחברי הזה ותספרי, איך מוציעים את הרעש מהשעועית, איך עושים ג'ג' ממולא, (לא אני לא עירקית), איך עושים חמים עם אורז, בטוחה שנודה לך כולם
. ועכשיו מחיאות כפיים ל-היחידהjud על נדיבותה.
טלשולם סוף שבוע משובח ביותר.
 

נֵנָה

New member
היי חמודים ../images/Emo6.gif ויום נעים ../images/Emo140.gif

אני למדתי מאמי לעשות חמין. ותמיד שמנו בו גם אורז בשקית שיוחדה לשם כך. באוז אפשר לשים גירבענעס של שומן עוף, לתבל אותו מעט במלח ופלפל, לא הרבה, כי ממילא הוא סופג את הטעם מהחמין. במקום שעועית, אפשר לשים חיטה. את זה למדתי מכלתי, וכשהחיטה מבושלת היטב ורכה, היא ממש מטעם מעולה... כל היתר אני עושה כמוך ג'ודי. ואפשר במקום בשר בקר, לשים רק עוף... וכמובן קיששקע טובה. אמי היתה מכינה ומניחה למעלה גם קוגל למהדרין, שהיינו מתנפלים וטורפים אותו מיד בהתחלה... אנחנו אוהבים גם עם השעועית, והבשורה החדשה בהחלט מעודדת
ללחחוץ על התמונה ולאכול בתיאבון
 
למעלה