לחובבי הצו'לנט פורסם בYNET

דולציניה, זה לא שקית קוקי, זה מיוחד

לבשול, אכתוב יותר פרטים, כמו שכתוב על האריזה: שקיות בישול, לא לתנור, מתאים לחמין!!! 10 שקיות בקופ', נארז ע"י:pREMIER CLUB , נקרא באנגלית Cooking Bags אני מקווה שזה ברור יותר עכשיו, אני ניסיתי והיה מאוד טוב.
 
לאה ../images/Emo51.gif מעולם לא בישלתי עם שקיות

בתוך החמין, אך ידוע לי שיש שמשתמשים בשקית קוקי, ממלאים אותה במה שרוצים, קושרים ומחררים אותה במזלג בכמה מקומות, ומניחים אותה בתוך סיר החמין. למעשה אצלי אוהבים את הקבץ' של השעועית עם גריסי הפנינה שנמצאים בתחתית הסיר
 

p a l o m a

New member
לאה שלום!! תודה על האינפורמציה../images/Emo140.gif

את גדולה.. אני רצה לקנות את השקיות האלה... זה מזכיר לי שאת גרביי הכותנה אני מכניסה ביחד לתוך גרב ניילון ישנה וככה מכבסת במכונת הכביסה.. הזוגות נשארים ביחד... על משקל הקישקע... חה חה חה...
 

נֵנָה

New member
אורז בשקית קוקי ??? ../images/Emo2.gif

לא נראה לי סביר. איך האורז יספוג את הטעמים של הטשולנט? השקית חייבת להיות מבד ורצוי מחורר, או חיתול או משהו דומה. יש אמנם את שקיות האורז המוכנות של אַנְקְל בֵּן - והן מחוררות בחורים פיצפונים שמאפשרים חדירת הטעמים לאורז... מישהו יודע אם והיכן ניתן לקנות שקיות כאלה...?
 

נֵנָה

New member
נכון, עשיתי כך פעם כשלא היתה לי

שקית. ניקבתי משני הצדדים הרבה נקבים קטנים בעזרת השפיץ של סכין חדה...
 

בת אל 7

New member
אפשר בעזרת מזלג,והרי כשאנו עושים

עוף ותפוחי אדמה בתנור עם קוקי צריך לחרר את הקוקי
 
ננה, אולי בסופר של טוב טעם , שימי

לב, כי יש גם קוסקוס שארוז בשקיות כאלה. אני קניתי קוסקוס ושמתי בתוך סיר שבשלתי צלי, יצא מאוד טעים.
 

נֵנָה

New member
../images/Emo3.gif לאה'לה את 10 ../images/Emo6.gif../images/Emo51.gif

לא ידעתי שיש גם קוסקוס בשקיות מחוררות כאלה. באלה של אורז תוצרת UNCLE BEN השתמשתי לחמין (שתי שקיות לפחות) ויצא נהדר
 
איזה שקיות אלה של UNCLE BEN

לא שמעתי עליהם בחיים, אני אוהבת לשים חיטה וזה נשמע לי מתאים, איפה משיגים? ואיזה כוסכוס נמצא בשקיות כאלה, קונים אותו כך עם השקית?
 

בת אל 7

New member
אם תחליפו את המים מידי פעם לא יהיה

שום גז ריחני...אגב שעועית= נכנס בשמחה יוצא בתרועה
 
קראתי פעם שכדאי לפני שמתחילים

להכין להכין את הצ'ולט כדאי לבשל את השעועית כ-10 דקות לשטוף היטב ואז להתחיל, אומרים שזה מוציא את הגזים.
 
מעולה, חמין בלי שעועית זה לא כל כך

חמיני כזה, אני מכינה אותו אשכנזי-פולני למהדרין, בתוספת הביצים שאני מבשלת אותם קודם לכן, וכך הן נכנסות נקיות לסיר, ולפעמים אני מחליפה גריסי פנינה בבורגול שלם, ולפעמים מוסיפה לבשר גם עוף שלם, תלוי במספר המסובים, קישקה וקוגלאך זה ממש חובה, אם אין לא יאכלו החמין, תפוחי האדמה שלמים, ככה שיוצא חמין אשכנזי עם מגע ספרדי, ניסיתי פעם חומוס במקום שעועית, לא הלך, ואגב אני משתדלת מאד להכין פעמיים בכל חורף, מקסימום גם פעם שלישית. טיפ: אם אתם רוצים שהחמין, תוך כדי אכילתו, ימשיך את דרכו הלאה, כדאי להוסיף לשולחן ההגשה צלחת פילטים תפוז והחמין מתגלץ יופי, ובאותם ימים רצוי גם לכסות את המשקל
 

נֵנָה

New member
גם אני חושבת שחמין בלי שעועית זה

כמו חתונה בלי תזמורת. רק לשם המשל. הכוונה אינה דוקא לקולות, אלא דוקא בעיקר לריח המיוחד של החמין, שאותו תורמת בעיקר השעועית...
 
למעלה