אצלי - הרבה ויסקי טוב ובירה
אז על בירס 2014 כתבתי קצת, היה כיף.
 
יום לאחר מכן טעמתי כמה ויסקים מעניינים, כולם בסיומת פורט. עוד לפני הטעימה לגמנו פורט משנת 97 (כן?) של warres (כן?) שהתיישן בעיקר בבקבוק. נהדר, מורכב וטעים, ואיכשהו מתוק מאוד אבל לא מידי ולא מעיק. המשכנו עם פיימוס גראוס פורט פיניש, בלנד סביר פלוס עם פורט בולט לטובה.
 
לאחר מכן גלן קדם 12 שנה פורט פיניש, בסך הכל בסדר, אבל קצת ״חלבי״ מדי, יש שקראו לזה קיא...
עוד היה בנריאך 15 פורט פיניש, שהדעות עליו היו קצת חלוקות. אני חשבתי שהשפעת היין לא בולטת, ומצאתי שקדים וריבת תפוזים סיניים. אהבתי מאוד. אחרים אהבו פחות.
 
עוד ויסקי שהתחיל שנוי במחלוקת היה ספרינגבנק פורט פיניש, שהרגיש לי בדקות הראשונות יותר כמו בלסמי פיניש, ועוד אחד זול. רק לאחר כמות יפה של מים וכרבע שעה בכוס החמיצות המוגזמת נעלמה ועלו במקומה טעמי שוקולד, נוגט משובח ובהמשך גם אפרסקים בשלים. התפתחות מעניינת ודי מדהימה, זכור לטובה בסופו של דבר.
 
סיימנו עם טאליסקר פורט רוי, שהזכיר לטועמים יותר לאפרוייג בהתחלה, עם כבול ימי בולט. רק בהמשך הכבול דעך, והפלפל של טליסקר התגלה. ויסקי נחמד ומעניין.
 
לקינוח בורבון בסיומת פורט, Angels Envy. בורבון עדין ומתורבת, טעמי הפורט לא בולטים, אלא וניל ובננה מיובשת.
 
לסיכום טעימה מעניינת, שהראתה שפורט זה פיניש קצת מוזר, וחיזקה את האהדה שלי לבנריאך.
 
עוד ראוי לציון בשבת - טעימה מוקדמת של הגלנמורנג׳י החדש שיצא בקרוב - Taghta. בלי להלאות בסיפור - הקהל הרחב טעם 3 אפשרויות ובחר בזו לביקבוק, ולאחר מכן בחר שם, אריזה ופרטים נוספים.
שיהיה. נבחר ויסקי בסיומת מנזנייה שרי, שרי יחסית יבש ומלוח. הפיניש לדעתי עבד, והויסקי מאוזן, טעים, מתוק מלוח ומריר בדיוק במידה. אני מנחש שזמן הפיניש היה ארוך יחסית, ושהויסקי בוגר למדי, בן 15-18.
בריח שקדים קלויים מלוחים, אגס, ולימון, עם פרחוניות עדינה וקצת חמאה איכותית.
בטעם שקדים, אגוזים ומעט מי ורדים, ומאלט מתוק וסמיך. הפיניש קצת קצר ולא מוסיף הרבה, אבל נעים ומהנה. בסך הכל ויסקי טעים וקל לשתייה, שגם קל לאהוב וללא פגמים. מבין למה בחרו בו.