סופ"ש עם מה הרסנו את הכבד

ניקוליוף ושאטו גולן

טעימת ניקוליוף עם אלדד לוי.
יינות מאוד מהודקים שלא מסגירים הרבה, עד שהגענו ליין בן 16 שנה שהתיישן 14 שנה בחביות ענקיות של 5000 ליטר. אחד היינות הלבנים המרשימים שטעמתי.
&nbsp
ביקור בשאטו גולן.
הרשימו במיוחד סירה 12' שופע אך מדוייק, ואחד אורי חץ, רזה עם חומציות בולטת והמון אופי.
&nbsp
וגם שתיתי את הסירה 09' של יתיר שקיבל 92 בווין את'יוסיאסט. באמת יין טוב.
 

nimrodrosen

New member
כשאתה אומר על יין שהוא מהודק - למה אתה מתכוון?

כי אני מבין, יין עם ווליום נמוך של ניחוחות וטעמים, קרי- יין מצ'עמם...
 
הכוונה

ליין שלא "מתפרץ מהכוס", אלא כזה שצריך לחפש את העומק שלו.
דוגמא הכי טובה להשוואה; סירה צרפתי מצפון עמק הרון ושיראז אוסטרלי. לכאורה אותו זן ענבים, אבל טרואר ואופי ייננות קוטביים.
&nbsp
משעמם ומעניין זה לדעתי עניין של ניסיון ורצון.
אינני רואה כל רע בלשתות יין מוחצן ובומבסטי, אך מנסיוני שלי דווקא אלו מתחילים לשעמם אותי מהר מדי.
 

nimrodrosen

New member
האם בטעימה עיוורת של מספר יינות הייתה אומר את אותו הדבר?

שאלה מעניינת, אני מעריך שלא, ושהייתה חושב שמדובר ביין זול/פחות טוב/לא מעניין. אבל קרה שטעיתי
 
Bring it onnn!!

לי בכלל יש חלום להרים פרוייקט של טעימות עיוורות, אבל אם זה יקרה, לפחות בהתחלה, אני אכיר את היינות כמארגן.
 

yoavge

New member
התחיל עם בירה אבל אח"כ הרבה ויסקי

שלישי התחיל עם בירס 2014. תמצות מצויין של מה שהיה שם אפשר לראות בהודעה של ולרון. זה לא נעצר שם והמשיך עם 4 ויסקים שבוקבקו ע"י cadenhead's. הבולטים היו benrinnes 16 ו-tamdhu 22 (בחבית פורט)
&nbsp
ברביעי, עוד הרבה ויסקי בפיניש פורט. הבולטים היו בנריאך 15 tawny port וספרינגבנק 14 בפורט ווד פיניש שלקח לו הרבה זמן להיפתח אבל בסוף הניב ריחות וטעמים נהדרים. כמו כן נטעמו גם talisker port ruigh, angels envy ועוד כמה.
&nbsp
במוצ"ש: בנריאך 16 (וינטאג 1997) סוטרן בחוזק חבית (נהדר) וגם אולטמור XO מבית דגלאס ליינג.
 

pix37

New member
שרי מתוק של סמדרסמן - נחמד

בחינת ההרגשה היא כמו סוג של פורט מעט קליל יותר ופחות מורכב.
(הזכיר לי את יין הצימוקים של סבתא מלפני עשרות שנים)
סה"כ תוספת מעניינת לבאר הביתי אבל לא משהו שאני אקנה מראש עוד בקבוק למקרה שייגמר.
אני צריך לנסות למצוא שרי יבש יותר - אולי הוא יהיה יותר מעניין.
 
אצלי - הרבה ויסקי טוב ובירה

אז על בירס 2014 כתבתי קצת, היה כיף.
&nbsp
יום לאחר מכן טעמתי כמה ויסקים מעניינים, כולם בסיומת פורט. עוד לפני הטעימה לגמנו פורט משנת 97 (כן?) של warres (כן?) שהתיישן בעיקר בבקבוק. נהדר, מורכב וטעים, ואיכשהו מתוק מאוד אבל לא מידי ולא מעיק. המשכנו עם פיימוס גראוס פורט פיניש, בלנד סביר פלוס עם פורט בולט לטובה.
&nbsp
לאחר מכן גלן קדם 12 שנה פורט פיניש, בסך הכל בסדר, אבל קצת ״חלבי״ מדי, יש שקראו לזה קיא...
עוד היה בנריאך 15 פורט פיניש, שהדעות עליו היו קצת חלוקות. אני חשבתי שהשפעת היין לא בולטת, ומצאתי שקדים וריבת תפוזים סיניים. אהבתי מאוד. אחרים אהבו פחות.
&nbsp
עוד ויסקי שהתחיל שנוי במחלוקת היה ספרינגבנק פורט פיניש, שהרגיש לי בדקות הראשונות יותר כמו בלסמי פיניש, ועוד אחד זול. רק לאחר כמות יפה של מים וכרבע שעה בכוס החמיצות המוגזמת נעלמה ועלו במקומה טעמי שוקולד, נוגט משובח ובהמשך גם אפרסקים בשלים. התפתחות מעניינת ודי מדהימה, זכור לטובה בסופו של דבר.
&nbsp
סיימנו עם טאליסקר פורט רוי, שהזכיר לטועמים יותר לאפרוייג בהתחלה, עם כבול ימי בולט. רק בהמשך הכבול דעך, והפלפל של טליסקר התגלה. ויסקי נחמד ומעניין.
&nbsp
לקינוח בורבון בסיומת פורט, Angels Envy. בורבון עדין ומתורבת, טעמי הפורט לא בולטים, אלא וניל ובננה מיובשת.
&nbsp
לסיכום טעימה מעניינת, שהראתה שפורט זה פיניש קצת מוזר, וחיזקה את האהדה שלי לבנריאך.
&nbsp
עוד ראוי לציון בשבת - טעימה מוקדמת של הגלנמורנג׳י החדש שיצא בקרוב - Taghta. בלי להלאות בסיפור - הקהל הרחב טעם 3 אפשרויות ובחר בזו לביקבוק, ולאחר מכן בחר שם, אריזה ופרטים נוספים.
שיהיה. נבחר ויסקי בסיומת מנזנייה שרי, שרי יחסית יבש ומלוח. הפיניש לדעתי עבד, והויסקי מאוזן, טעים, מתוק מלוח ומריר בדיוק במידה. אני מנחש שזמן הפיניש היה ארוך יחסית, ושהויסקי בוגר למדי, בן 15-18.
בריח שקדים קלויים מלוחים, אגס, ולימון, עם פרחוניות עדינה וקצת חמאה איכותית.
בטעם שקדים, אגוזים ומעט מי ורדים, ומאלט מתוק וסמיך. הפיניש קצת קצר ולא מוסיף הרבה, אבל נעים ומהנה. בסך הכל ויסקי טעים וקל לשתייה, שגם קל לאהוב וללא פגמים. מבין למה בחרו בו.
 
חבר מחו״ל השיג בקבוקי 350 מל שהיו בזמן ההצבעה על הויסקי

ושלח לי דוגמית קטנה מכל אחד מהם.
בימים הקרובים אטעם גם את שני הויסקים שלא נבחרו, ונראה אם אני מרוצה מהבחירה של הקהל
 

אילן די

New member
היית רוכש את הגלנמו החדש?

איך מבטאים את השם הזה אגב? יש לך מושג כמה הוא יעלה?
 
ממה שהבנתי - מעט זול יותר מההוצאות המיוחדות השנתיות

וכן, מתכוון לקנות.
ולא, אין לי מושג איך נכון לבטא את זה.
 

yoavge

New member
יש גם פרטים על הבא בתור בסדרת private edition

שמו: Tusail
&nbsp
השתמשו בשעורה מזן Maris Otter
 

nimrodrosen

New member
כבר טעמת וויסקי שהשתמשו בו בשעורה הזו

ואפילו פירקת כמעט בקבוק שלם בסקוטלנד ממנו
 

gabi a

New member
בירה,וויסקי ויין

פולר'ס ווילד ריבר - כשותית, גוף קל יחסית עם הטעם הקרמלי שאני תמיד נתקל בו אצל פולר'ס - יופי של בירה
בגזרת הוויסקי, שומדבר חדש - גלמונרנג'י קווינטה רובן ובושמילס 10
רות אלגנט - יין מאוד מאוד בשל, הרבה פירות יבשים באף ובפה, חמיצות לא רעה בכלל
 

Padod

New member
עדיין תופס נכון

It comes to something כשהסופ"ש שלי נוסף ביום רביעי הא...

יש מלא רעשי רקע, אני בדרך כלל שותה הרבה אבל לרוב אין משהו בולט מספיק לכתוב עליו, עד שלפני שבוע העברתי את האלכוהול שנותר בנכס שלקחנו אלי הביתה ("לניסויים") ובין המלאי היה ג'יימסון 12.

כן, אני כותב על ג'יימסון. אבל 12.
מעולה.
מרגישים את הג'יימסון-יות, וויסקי אירי חלק יחסית אבל מלא מורכבות. נוספו לו מעט טעמי מתיקות כאלה האופייניים לרום ועוד מורכבות שלא הבנתי אותה לגמרי (טעימה בשעת לילה מאוחרת) אבל מאוד נהניתי ונשאר עוד מספיק בבקבוק לטעום שוב. בכל מקרה, מומלץ. יש וויסקי אירי מעולים כל עוד לא שופטים אותם בתור ברבן או סינגל מאלט...איזה אבסורד זה שמילה אחת (וויסקי) מתארת כל כך הרבה דברים כל כך שונים זה מזה הא
 
למעלה