קריאת משפטים .

masorti

New member
מה שכתוב שם זו המילה "ישראל"...

לכן היה דגל ישראל כרמז. למעשה, בתוך המילה נמצא גם "מגדיר" המסמל שמדובר בקבוצה אתנית של אנשים ולא במקום או שם. לכן, בעצם ראוי לקרוא את המילה כ... "בני ישראל". זהו האיזכור הקדום ביותר של בני ישראל מחוץ למקרא, והוא לקוח ממצבת מרנפתח (MERENPTAH). מרנפתח מתפאר שם שבמסגרת מסעו לכנען וסוריה הוא היכה את בני ישראל בקרב ("ישראל הושם, אין לו זרע"). החשיבות של הכתובת היא בכך שהיא מעידה שבשנת 1208 לפנה"ס כבר נמצאו בני ישראל בכנען (אחרי שיצאו ממצרים).
 
שהיינו במצרים עוד לא היינו עם בכלל

רק שמשה רבנו הוציא אותנו משמה אז הפכנו לישות עצמאית . וגם במצרים פרעה שלט על הרבה עמים וכבש כמה ארצות . לכן האיזכור של עם ישראל במצרים היה מאוד לא משמעותי .
 

L Verus

New member
בעיני החשיבות של הכתובת

היא שכבר לפני 3200 (
) שנה היו בעולם אנשים שהתפארו בכך שהשמידו את ישראל. כנראה שכבר בראשית הדרך ידענו להרגיז את הגויים.
 

masorti

New member
נכון מאוד...

העובדה שמרנפתח טרח להתפאר שהשמיד את בני ישראל היא חשובה מאוד, משום שהיא מראה שבתקופתו הם היו גורם משמעותי בכנען.
 
נכון כי הכח שלנו זה רק שאנו חזקים

.............ומאוחדים כולנו ב-
אחד . ברגע שניתנה התורה כל העולם שנא אותנו ! . " סיני " זה בא מהמילה " שינאה ! " . כל העמים תמיד קינאו ביהודים כי היהודים תמיד היו הכי חכמים והכי מוצלחים והכי הרבה נקיים משאר העמים !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .
 

סקיפי

New member
לא, זה לא נכון.

ההירוגליפים הם כתב הברות של ממש. כל ציור מייצג הברה, לאו דווקא מילה שלמה.
 

masorti

New member
לא נכון..

ההירוגליפים הם בעקרון כתב עיצורי ולא הברתי. יש הירוגליפים המסמלים עיצור יחיד (כמו בעברית), יש המסמלים 2 עיצורים, ויש המסמלים 3 עיצורים.
 

סקיפי

New member
אוקי, נדייק ../images/Emo13.gif

אכן זה היה כתב עיצורי. למעשה היה להם את כתב ההברות - ובעקבותיו, אולי, את האלף-בית - ממש בין הידיים. הם פשוט לא השתמשו בו - מן הסתם בגלל השינויים שזה היה יוצר בהיררכיה שלהם, מאחר ואת הכתב המצרי למדו בני המעמדות הגבוהים בלבד .
 

masorti

New member
לא הבנתי מה הקשר.

אם הם היו מפתחים את הכתב שלהם לכתב אלפביתי, ההיררכיה החברתית היתה משתנה? וכי את הכתב האכדית (כתב יתדות הברתי) למדו פשוטי העם? וכי את הכתב האוגריתי (כתב יתדות אלפביתי) למדו פשוטי העם? וכי כל רועה צאן בממלכת ישראל כתב עברית? הרי עד לפני 200 שנה רוב אוכלוסיית אירופה היתה אנאלפביתית למרות שהכתבים שם הם אלפביתיים.
 
אוליי הוא היתכוון לומר ! ../images/Emo8.gif

שב-מצרים העתיקה בדרך כלל הסופרים והמשוררים וכל אנשי הרוח שהיו עוסקים בכתיבה היו שייכים למעמד הגבוהה של החברה . ואילו יתר פשוטי העם ידעו פחות קרוא וכתוב .
 
סליחה טעות ! .................

יתר פשוטי העם והעמך ידעו הרבה פחות קרוא וכתוב ואוליי הם אפילו היו אנלפבתים . כמו היום בדיוק ! .
 

masorti

New member
אכן כך.

החרטומים הם חכמי מצרים, והם כתבו בכתב החרטומים = בהירוגליפים. אגב, המושג הירוגליפים מציין כתב ציורים באופן כללי והכתב המצרי הוא אחת הדוגמאות שלו. גם החיתים למשל כתבו בכתב הירוגליפים (עם ציורים אחרים), ויש עוד מקרים.
 
החיתים היו הטורקים של ימנו ?

לפי מפה שקראתי החיתים התיישבו באזור של טורקיה היום . והם חיו גם בארץ ישראל כמו למשל אוריה החיתי . והם לא דיברו שפה שמית .
 

masorti

New member
החיתים אכן ישבו בתורכיה...

ושפתם לא היתה שמית אלא הודו-אירופית. (אבותיו של אוריה החיתי היו מן הסתם מהגרים חיתים לכנען.) התורכים של היום הם צאצאי גל הגירה מאוחר יותר ממרכז אסיה. סביר להניח שלפחות חלק מן החיתים התבוללו בתוכם.
 
זה בעיה לברר כדיי לדעת .

כי על טורקיה שלטו כל כך הרבה עמים וכל הרבה ארצות רצו לכבוש אותה בגלל שהיא הייתה צומת דרכים בין אסיה לארופה והיא שלטה על דרך המשי שעברה בין סין לארופה . כמעט כל השפות ביבשת אסיה יצאו מ-הודו , השפות המונגוליות והטורקיות הם דומות מאוד אחת לשנייה . והשפות הפרסיות גם הם יצאו מהודו ( פרסית , פקיסטנית , אפגנית ) .
 
רק מעניין אותי לדעת מה המוצא של

...השפות השמיות , כי הם לא יצאו מהודו , אלא אך ורק מכאן מהמזרח התיכון . השאלה מהיכן בדיוק .
 
למעלה