שאני אבין...

e s a l

New member
יש חוגים בטכניון שזה בהחלט בסביבות ה 70

טבלאות הממוצעים מתרוצצות גם ברשת... אפשר לחפש אותם.
 

Danielovich

New member
הוא לא טועה

רוב הקורסים בחשמל נגמרים עם 70. יש כאלה עם פחות כמו שדות,אותות ומערכות, אקראיים... ויש כאלה עם יותר פיסיקה 3ח', ליניאריים......
 

Danielovich

New member
אני יודע טוב מאוד מה ממוצע המסיימים

ואני יודע עוד סטטסטיקות רבות. במקרה אני יו"ר ועד חשמל.
בכל מקרה דיברנו על ממוצעים של מבחנים, ולא של ציון סופי בתואר, אל תשכח שרוב האנשים עושים 9 סמסטרים, ומשפרים וסטודנט ממוצע משפר כ 4 קורסים במהלך התואר. ז"א ציון סופי של תואר לא משקף כלל.
 

Atenolol

New member
יופי!

אז אם esal למעלה חושב שממוצעי הקורסים בחשמל באת"א הם 85-86 הוא מוזמן לעבור לשם, אבל אני חושש שצפוי לו מפח נפש קשה.
 

Atenolol

New member
עכשיו ראיתי ש esal מאת"א... אז...

esal, מה היה הממוצע אצלך באותות אקראיים ורעש?
 

e s a l

New member
מר ואכזר

אני אגב דיברתי על ציונים סופיים ולא על ציונים של מבחנים ספציפיים. כמובן שקורסים כמו אותו אקראיים ורעש או מעגלים אנלוגיים הם קורסים בעלי ממוצעים שהם לעיתים נכשל.
 

PooKiPsiT

New member
אם מדברים על ממוצע של מבחנים

אז גם באת"א הוא מן הסתם לא באזור ה-85. 85 זה הממוצע בקורסים שנחשבים לקלים, ממוצע 70 הוא ממוצע סביר למבחן ובקורסים הממש קשים הוא יותר באזור ה60. כמובן שיש יוצאים דופן לכאן ולאן... אבל כמו שדניאל אמר, ממוצע התואר גבוה יותר. גם כי אנשים עושים קורסים חוזרים וגם כי אם הממוצע של מועד א' היה 70 והממוצע של מועד ב' היה 70, הממוצע הכללי של הקורס יהיה גבוה יותר מ70. ובלי קשר ללממוצעים, אני לא מאמינה שיש הבדל גדול בין העומס על הסטודנטים במהלך הסמסטר בת"א ובטכניון. לכולם קשה, כולם קורעים את התחת ולכולנו ברור שעם אותו הידע, הציון בקורס מסויים יכול להיות 70 ויכול להיות 90, תלוי ברמת המבחן (בהנחה שרמת הידע קבועה ונתונה
). השאלה היא האם מבחנים קשים יותר = תואר קשה יותר. לדעתי לא בהכרח, ובכל אופן, אם ממוצע 80 בטכניון שווה לממוצע 85 באת"א, המעסיקים כנראה מודעים לזה.
 

e s a l

New member
מבחנים קשים יותר אכן שווים תואר קשה יותר

אבל זה לא אומר שומדבר על רמת הלמידה ועל רמת הסטודנטים שיוצאים משם. אני שמעתי כבר מכמה אנשים בתעשייה שמראיינים סטודנטים שמתלוננים על יוצאי אוני' בן גוריון בב"ש. המבחנים שם הם קריעת תחת עם ממוצעים מאוד נמוכים ויש אפילו פאקטורים שליליים. אבל הרבה מאלו שדיברתי איתם אומרים שבפועל הסטודנטים פחות יודעים להפנים את החומר ולא תמיד מבינים את מה שהם לומדים. בפעם האחרונה שחיפשתי עבודה שמתי לב שהמעסיקים מחשיבים ממוצע 82 בטכניון כ 85 בת"א.
 

Danielovich

New member
לא הבנתי משהו

מה הכוונה בחיפשתי עבודה וראיתי שמחשיבים 82 בטכניון ל85 בת"א? הייתי בראיונות עבודה ואמרו לך דבר כזה? או שהסקת את זה לבד? ההבדל היחידי שאני מכיר הוא במצטיינים , בטכניון מצטיין נשיא סמסטריאלי זה 91 ( קרי, 3% מהסטודנטים עוברים ממוצע 91). אני יודע שבשאר האונברסיטאות ממוצע הצטיינות לנשיא היא יותר גבוה, משמע לסטודנטים שם יש ציונים יותר גבוהים. *אני יוצא מנקודת הנחה שבכל המוסדות הצטיינות נשיא ניתנת ל3 אחוזים עם הממוצע הכי גובה. אחרת ההשוואה שלי לא נכונה.
 

e s a l

New member
הסבר...

במודעות פשוט כותבים: "ממוצע 82 בטכניון או 85 מאוניברסיטה (לפעמים גם מאוני' תל אביב - יש כאלו שבכלל לא מתייחסים לאוני' אחרות בארץ).
 

PooKiPsiT

New member
גם אני ראיתי כמה מודעות שזה כתוב בהן

מצד שני, ראיתי לא מזמן גם מודעה שכתוב בהה "ממוצע 80 ומעלה לבוגרי הטכניון/אוניברסיטת ת"א ו-90 ומעלה לכל השאר" וגם כמה מודעות שפשוט כתוב בהן "סטודנטים/בוגרים מצטיינים (ממוצע 85 ומעלה)". ולמה מבחנים קשים יותר=תואר קשה יותר? כשאומרים נניח על קורס מסוים שהוא קשה, זה בדר"כ לא אומר רק מבחן קשה. זה אומר חומר קשה לעיכול, או הרבה חומר שצריך להבין במעט זמן. זה אומר תרגילי בית קשים עד בלתי פתירים וזה אומר גם מבחן קשה. אני מבינה את הקושי הפסיכולוגי שמבחן קשה יוצר, כשמקבלים "תגמול" (ציונים) נמוך יותר על אותה השקעה, ואני לא טוענת לרגע שהעניין הזה לא מעצבן ומתסכל, אבל תואר זה לא רק מבחנים. זה בעיקר הלמידה וההשקעה שנדרשת בין לבין.
 

get low

New member
זה לא העניין של מבחנים קשים כשלעצמם

אבל ממוצע 85 עם מבחנים קשים זה לא ממוצע 85 עם מבחנים קלים יותר..
 

PooKiPsiT

New member
מעולם לא טענתי שזה כן

ואפילו כתבתי בהודעה שאני מבינה את התסכול שנוצר כשמקבלים ציון נמוך יותר על אותה רמת ידע. אם זה לא עניין של מבחנים קשים יותר בלבד, זה כמובן משהו אחר. השאלה היא האם באמת בטכניון הכול ברמה גבוהה יותר (הלימודים, תרגילי הבית וכו'), או שפשוט המבחנים מקצינים יותר את עניין ה"אנחנו נפתור את זה בכתה על כדור בריק ואתם תפתרו את זה במבחן על טטראדר בשדה מגנטי" או איך שהמשפט הזה לא הולך
נראה לי שבשורה התחתונה מה שחשוב זה האם לבוגרי הטכניון קשה יותר למצוא עבודה כי הציונים שלהם נמוכים יותר? או שהמעסיקים לוקחים את זה בחשבון? היה מעניין באמת לראות איך נראת ההתפלגות אמינה של ממוצעי הבוגרים. פעם פרסמו בפורום סטודנטים התפלגות הזויה מאוד שכתוב עליה שהיא ההתפלגות של הנדסת תוכנה באת"א, רק שלפי ההתפלגות הזאת כ-75% מהבוגרים של שנה שעברה קיבלו תואר בהצטיינות...
 

e s a l

New member
לבוגרי טכניון ממש לא קשה למצוא עבודה

וזה לא ממש קשור לממוצע שלהם. זה סוגיית הזנב לאריות או ראש לשועלים - עדיף להיות עם ממוצע נמוך מהטכניון מאשר עם ממוצע גבוה ממוסד אחר (הכוונה למכללה או אוני' נחותה). הרמה עצמה בטכניון, לפי מה שהבנתי, גבוהה יותר. זה כולל גם את התרגילי בית.
 

get low

New member
זה לא רק זה

בגלל הגמישות במערכת בטכניון, ובגלל הקרבה למתמ, הרבה סטודנטים בהנ. חשמל מתחילים לעבוד בערך במהלך התואר בחברות הייטק, ואחרי סיום התואר פשוט ממשיכים לעבוד באותו מקום, וגם אם לא, הם יוצאים כבר עם ניסיון.. זה לדעתי היתרון הכי גדול של ללמוד בטכניון.
 

e s a l

New member
גם בתל אביב הרבה עובדים במהלך התואר

כל שבועיים בערך מגיע חברה כלשהי ליום גיוס. ומי שרוצה לעבוד מוצא עבודה יחסית בקלות. ובמרכז מבחר העבודות גם טיפה גדול מאשר בצפון מה שגם מקל על מציאת העבודה.
 

get low

New member
השאלה היא עד כמה יש גמישות

אני, למשל, יכול לסדר לעצמי בלי בעיה יום חופש, ועוד כמה חצאי ימים.. מי שלא לחוץ לסיים את התואר ב-8 סמסטרים יכול להסתדר עוד יותר בקלות.. איך מסתדרים עם זה בת"א?
 
למעלה