טוב נו, הנושא האהוב עליי,
אז בבקשה- קוסקוס הולנדי. לא המצאתי את זה, זה מופיע בחוברת מתכונים של אלברט היין
Hollandse couscous Hollands, hoofdgerecht, 4 personen Ingrediënten 300 g couscous (pak a 400 g, biologisch) 2 uien (net a 750 g, biologisch) 1 winterwortel (zak a 1 kilo, biologisch) 1 bakje champignons (250 g, biologisch) 5 eetlepels olijfolie (fles a 500 ml, biologisch) 1 pot doperwten (350 g, biologisch) 2 potten roomkaas met knoflook (a 150 g, biologisch) Bereiden Couscous weken volgens gebruiksaanwijzing. Uien pellen en snipperen. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. 4 eetlepels olie verhitten in braadpan. Ui, wortel ca. 3 minuten bakken. Champignons toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken. Doperwten, roomkaas en 100 ml water erdoor scheppen en ca. 3 minuten meewarmen. Couscous mengen met rest van olie en verwarmen in koekenpan volgens gebruiksaanwijzing. Op smaak brengen met zout en peper. Couscous overdoen in schaal. Groentemengsel over couscous verdelen. Wijnadvies Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen