שרשור מאכלים הולנדים

מלפפiן

New member
אז ככה, דבר ראשון אני בחורה,

כלומר לא מתחברת... וחוצמזה מעולם לא טענתי שדם הולנדי זורם בעורקיי
 
זה לא יותר מחיקוי זול

זה בערך כמו להגיד תשתה קפה מתחליף קפה. אין בקישוטים של הסופר אפילו זיכרון לשוקולד לעומת המאה אחוז שוקולד שבהחלסלאח. פויה להציע פיגולים
 

מלפפiן

New member
עוד מתכון ואני הולכת לישון...

מרק אפונה הולנדי טיפוסי
Oud-Hollandse Erwtensoep Ingrediënten 300 gr groene erwten 200 gr spliterwten 3 liter water 500 gr varkenskrabbetjes 1 varkenspoot of -knieschijf 250 gr kinnebakspek bouillontabletten 4 preien 1 flinke knolselderij 2 flinke bossen bladselderij 2 rookworsten roggebrood Bereiden * Laat de erwten en spliterwten ten minste 12 uur weken in ruim water (langer mag ook). * Gooi het weekwater niet weg, maar zet daarin de erwten samen met vlees en spek op het vuur. * Breng de massa geleidelijk aan de kook en houd de soep ongeveer 2 uur tegen de kook aan. * Schuim regelmatig af. * Voeg zout of de bouillontabletten toe, de gewassen, in stukken gesneden prei en knolselderij, laat alles nog een uurtje doorsudderen op laag vuur. * Haal met een schuimspaan vlees en spek uit de soep. * Haal de botjes eruit en doe het vlees terug in de soep. * Snijd het spek in plakken, verwijder eventueel de zwoerd en doe het spek weer in de soep of bewaar het om later bij de soep op roggebrood te serveren. * Wrijf de hele erwten met een houten lepel tegen de wand van de pan fijn, laat de soep op een laag pitje doorsudderen en voorkom door regelmatig roeren dat er een korst op de bodem van de pan ontstaat. * Roer, als de soep bijna klaar is en de massa mooi glad en smeuig is, de fijngesneden bladselderij erdoor, daarmee mag je best royaal zijn. * De erwtensoep is nu klaar. * Laat de rookworsten in een apart pannetje met water wellen, vooral niet koken! * Is de worst klaar, snijd hem dan in plakjes en voeg die aan de soep toe. * Serveren met roggebrood.​
לילה טוב לכולם!!!
 

ronnl

New member
IK OOK

ועוד ממוקדם בבקר כך שלישון ממש לא יכולתי ....נו שאתחיל ? שוקולד,קינוחי שוקולד למיניהם קרוקטים פירקנדלים חהקט בולס פאטאט הוט ספוט, סטאם פוט ירקות פסטה וZALM באמי קאבליאהו קיבללינג LEKKER BEKKIE ועוד ועוד ...
 

ronnl

New member
מעניין פעם אחרונה שאכלתי פיצה

זה היה לפני איזה יותר מחצי שנה
כשלא התחשק לנו לבשל או לצאת החוצה בכל אופן אני לא אוכל פיצות בדרך כלל
 

ronnl

New member
הדבר היחיד שאני מתגעגע אליו ברוטרדם

זה הרוטי שהיה לידנו ופה אין רוטי לצערי
 

Alleycat74

New member
מכל מה שהזכרת הדבר היחיד שאני

אוהבת ומוכנה לאכול זה שוקולד.... אבל לא, לא מצאתי שוקולד הולנדי ראוי למאכל ואיכותי. לא יעזור שום דבר. האמת גם הבלגים החלו לזייף. לינדט (שוויצרי) של 85% קקאו לפחות ורצוי של 99% (כן יש דבר כזה!) הם שני הדברים היחידים בעולם שבאמת ראויים לשם "שוקולד". מה שכן ההולנדים עושים אחלה קקאו
 

ronnl

New member
מה???????????

דווקא השוקולד של AH וALDI מעולים גם השוקלד ביצים של התקופה הזו נזללים פה במהירות מטורפת ואני אוהב את השוקולד של MILKA גם כן
 

Alleycat74

New member
זה סתם הרבה חמאת קקאו, סוכר

צבעים ולציטין (בדרך כלל מסויה - דבר שעדיף לא להכניס לגוף) שנותן "מרקם". השוקולד היחיד ללא לציטין בכלל הוא של לינדט ובכלל שוקולד מריר זה שוקולד אמיתי... כל השאר זה רק נקרא "שוקולד" אבל זה הרבה דברים אחרים ומעט מאוד קקאו...
 

מלפפiן

New member
בתור מכורה לשוקולד,

אני יכולה רק להגיד ששוקולד אמיתי איכותי לא נמצא בסופר אלא בחנויות מתמחות (Chocolaterie) ואם תטעמו את השוקולד מהחנות של ואן דאם, לא תסתכלו יותר על שוקולד אחר בחיים... יאממממממייייי
 

Alleycat74

New member
טעמתי בשוקולטריות ברחבי העולם

לא מכירה את ואן דאם אבל למרות שהיו דברים טעימים אני עדיין חוזרת ללינדט 99%
שלחי לי קצת ואן דאם שנראה על מה את מדברת
 

מלפפiן

New member
בבקשה...

ואן דאם נמצא ב-heemstede, עיירה לידנו, וגם עשינו שם סדנת שוקולד לפני שנה, היה מדהים!
 

Fair game

New member
מישהו מכיר בישראל חנות למאכלים

הולנדים?? מעדניה??או סופר?
 
למעלה