שאלות בנושא תזונה

שלום יעל,

לפני שנדון בתזונתו של אור, חייבת לציין שהוא מתוק אמיתי (-: אכן, ניכר כי התחלת מוקדם מדי.לאן את ממהרת? (-; טבעי שאור לא ידע מה לעשות ע םהבטטה , מרקמה שונה, צבעה שונה וטעמה שונה. כעקרון כדאי להתמיד ולהציע אך כמובן לא להכריח או לנסות בצורה עיקשת. מאחר ואתם נוסעים לשבוע היתי דוחה את מתן המוצקים לפחות עד לחזרתכם ואז לאט לאט חושפת אותו למוצקים כמשחק ולא כאכילה. בהצלחה ותהנו
 

yael012

New member
תודה על התגובה, ושאלה...

הייתי חייבת לשים את התמונה כי הוא כל כך מצחיק...
איך את מציעה לחשוף אותו למוצקים כמשחק??
 
שוב שלום ליעל

חשיפה איטית למוצקים,גיוון בצבעים ומרקמים. תני לו לטעום כל פעם מעט .. בכפית,בעתיד ביד (גזר מבושל עד להתרככות ועוד..) בהצלחה
 
שאלה בנוגע לרגישות מעגבנייה.

עמית מאוד אוהבת עגבניות והיום נפל לי האסימון שכל פעם כשהיא אוכלת יש לה כתם אדום או נקו' ליד הלחי או ליד הפה..זה חולף אחרי שעה בערך.. האם להפסיק עם עגבניות כרגע? או שאם אין תופעות אלרגיות נוספות אפשר להמשיך לתת לה. תודה רבה על זמנך.
 
שלום למור של נעם ועמית

ממליצה לנסות להימנע מס' ימים ולראות שאכן אין כתמים ללא קשר למתן העגבניה. במידה ואכן העגבניה גורמת לכתמים היתי מתייעצת עם רופא לגבי המשך צריכתה. הבהרה- ההמלצה לברור רפואי הינה ,לא כיוון שאני חושבת שישנה בעיה או סכנה חלילה, אלא כיוון שהיעוץ הינו בפורום ולא פנים מול פנים תוך התבוננות בילדה וכו' ולכן אני נוקטת במשנה זהירות. מחכה לשמוע
 

galigal33

New member
שאלה למיכל

הבן שלי בן שמונה חודשים ושבוע. אוכל קצת ירקות מבושלים, פירות, אבוקדו ושקדיה. אכל גם מרק עם אורז, עדשים כתומות וגם קינואה. העניין הוא שמאז המוצקים הוא עושה הרבה קקי ,יציאות רכות,וגם אני לפעמים רואה ממש חתיכות של המזון בקקי (למשל גזר) לא הכל הוא אוכל טחון מאוד. האם תקין?
 
שלום לגליגל33,

המצב שתארת תקין למדי. מערכת העיכול של בנך מתרגלת לשינוי התזונתי. אל תתפלאי אם תמצאי בעתיד גרגרי תירס שלמים ואל תבהלי אם תמצאי "תולעים שחורות" =לאחר אכילת בננה. (-; בתאבון
 
לדעתי מוצרים המכילים גלוטן יש

לדחות עד גיל שנה, מפאת רגישות של תינוקות. אני באופן אישי גם לא הייתי מוסיפה למרק כאלו תוספות. מה עם עוף/הודו במרק כדי להעשירו? לגבי תיבול - ההנחיה היא לא לתבל בתחילת הדרך כדי שהתינוק יכיר את הטעם ה*אמיתי* של המזון. יחד עם זאת אני מכירה תינוקות שהתחילו לאכול ממש רק כאשר תיבלו להם את האוכל. רק אז היה להם ממש טעים. מה שכן חשוב לא להגזים בתיבול. 6.5 חודשים זו ממש תחילת הדרך במוצקים לכן אני ממליצה לדחות את התיבול בעוד כמה חודשים.
 

yasming

New member
הבהרה קטנה

אני מוסיפה לאורי עוף במרק,חשבתי אולי ניתן להוסיף עוד משהו.. אורז ופסטה מתחילים רק מגיל שנה???? ולגביי התיבול,לא התכוונתי לתבל לו את המרק אלא כשהוא טועם מהצלחת שלי מידי פעם {ממש לא ארוחה} אוכל מתובל האם זה בסדר? התחלתי לו מוצקים בגיל 5 חודשים
 
שלום לyasming

משרד הבריאות ממליץ להתחיל במתן מוצקים מתום החודש השישי... לדעתי כדאי ללכת צעד אחד אחורה (יותר נכון להישאר במקום) ולתת לאורי להסתגל לאט לחשיפה למוצקים. חשיפה מהירה מדי למוצקים עלולה לגרום אלרגיות למזון וחבל. מדגישה כי אין צורך לחשוש כיוון שהתחלת מוקדם אך נסי לא למהר בעתיד (-; ניתן להתחיל ולתת דייסות דגנים.(במיוחד עכשיו שמתחיל החורף.. תוספת טעימה, בריאה ,מזינה ומחממת) דיסת אורז היא בחירה טובה כדייסה ראשונה, כיוון שעל פי רוב אינה גורמת לאלרגיה. בהמשך ניתן להציע דייסת תירס ואחר כך דיסת שיבולת שועל או סולת. (כל דיסה רצוי להציע 3-4 ימים כדי לראות שאין תגובה אלרגנית). מוצרי מזון המכילים גלוטן כמו לחם ופסטה עלולים לגרום לאלרגיה ולפגיעה ברירית המעי ועל כן רצוי לדחות את כניסתם לתפריט. יש המוסיפים גלוטן כבר בתום החודש השביעי. לדעתי, נסי להמתין עד גיל 9 חודשים לפחות. במידה וקיימת רגישות המתיני מס' חודשים נוספים. חשוב מאוד במוצרים המכילים גלוטן לחשוף באיטיות ולשים לב אם מתעוררת רגישות. אני מניחה שכרגע אתם עדיין מבשלים בנפרד לאורי ולכן חשוב לא לתבל לו את המזון (הוספת מלח ותבלינים). כאשר אורי יצטרף לארוחות המשותפות ויאכל יחד אתכם,גישתי היא לא להפרידו מהמזון שנאכל ע"י המשפחה. כאשר אתם מבשלים, אל תתבלו ואל תמליחו את המזון אלא בהמשך, הוסיפו מלח לצלחתכם. בנוגע לשאלת השיניים- יש פעוטות שהשיניים הראשונות שלהם בוקעות לאחר גיל שנה והם נחשפים ואוכלים הכל... בהצלחה
 

yasming

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

לגבי הדייסה,יש לי דייסת אורז ,האם להוסיף לסימילאק או לבשל בנפרד{איך}?
 

שרית261

New member
מה עם ירקות מבושלים?

נראה לי קצת תמוה להתחיל עם דייסות ועם איזה חלב בדיוק להכין להם את הדייסה? אני התחלתי עם יקרות מבושלים,לאט לאט הוספתי לו עוף וכל מיני תוספות היום מתנו'ש לא רוצה אוכל טחון הוא אוהב אוכל כמו של גדולים
 
שלום שרית

בוודאי שאת צודקת ויש להתחיל במתן ירקות ופירות, אך לא זו היתה השאלה במקרה זה.. השאלה היתה לגבי תוספת קוסקוס ופסטה ולכן המלצתי על תוספת דיסה לפני התוספות האחרות. דייסות לפעוטות מכינים על בסיס תמ"ל או חלב אם. גם בני אהב לאכול "אוכל ש לגדולים" ופחות מזונות מרוסקים. כל פעוט ואהבותיו.. בהצלחה
 
שלום לtamytamy

דייסות בשלב זה הן מצויינות!! ניתן לגוון ולתת דיסת אורז, תירס, סולת וכן שיבולת שועל. הדייסות במרקמן טובות ומתאימות לשלב ההתפתחותי, טעימות, משביעות ועשירות בברזל. חשוב לחשוף לאט לכל דיסה ולראות שאין רגישות לסוג המזון. כל חשיפה למשך 3-4 ימים ואז ניתן לעבור למזון הבא. הסילאן הוא טוב, את יכולה להשתמש גם בפרי מרוסק לתוך הדיסה להמתיקה, ניתן להשתמש במולסה והכי טוב לא להמתיק בכלל. (למרות שהפרי זו אלטרנטיבה מעולה). בהצלחה ובתאבון
 
למעלה