יש כל מיני גרסאות, אני בוחרת אקראיות מהאינטרנט, כולן דומות מאוד. בעקרון הם כולם מבוססים על חלב טבעוני כלשהו, ובמקום ביצים שמים שמן כלשהו (באמת שלא צריך הרבה, כמות קטנה מספיקה).
אני לא אגיד שיש לו אותו טעם כמו של פנקייק רגיל, זה יהיה שקר. כמו רוב התחליפים, זה פחות טעים מהמקור (אחרת כולם היו עושים את זה ולא את המקור), אבל זה טעים לי.
הסיבה ששאלתי (אם יש לזה טעם דומה) היא כי ניסיתי להכין בשבוע שעבר עוגיות שוקולדצ'יפס ללא גלוטן (בשביל איזה מישהו שלאלרגי, לא כי משעמם לי בחיים) ואומנם המרקם של ה-dough הרגיש שונה, אבל בסופו של דבר מבחינת טעם, היה לזה טעם של עוגיות שוקוצ'יפס רגילות. ותהיתי לעצמי כמה דומיננטי הטעם של הביצה בפנקייק, כי זה מרגיש לי יותר בשביל לשמש כדבק מאשר אשכרה לשנות טעם.
ופנקייקים אני במילא עושה עם שמנת מתוקה, אז להחליף בשמנת צמחית זה סבבה מבחינתי ואין לזה טעם לוואי כמו של כל החלבים האחרים שהם לא חלב באמת (סויה/שקדים/קשיו/קוקוס/שיבולת שועל וכו')
.
וכן, אני יודעת שלהחליף גלוטן ולהחליף לקטוז זה לא אותו הדבר, אבל בגלל זה שאלתי.
ואגב, לגבי הערה שלך של "(אחרת כולם היו עושים את זה ולא את המקור)" אני לא יודעת אם זה נכון לגביי. בעיקר מבחינה כלכלית.
נגיד סתם דוגמה, הבוסית שלי טבעונית אז מידי פעם אנחנו הולכות לברגר קינג כי יש להם את האימפוסיבול בורגר, ופעם אחת היא שיכנעה אותי לטעום את זה ו-וואלה זה טעים. אין לזה בדיוק טעם של בשר אבל זה ממש לא רע, ולא הייתי מתנגדת לאכול את זה. הענין הוא שאני יכולה לקנות שני המבורגרים רגילים (שלהם) ב-$6 בעוד שהמבורגר אחד של האימפוסיבול עולה $8 אז אני חושבת בכיוון של "לא ממש מפריע לי אם אני אוכלת בשר או לא- אין לי סנטימנטים לפרות- אבל אחד עולה לי כפול מהשני, אז ברור שאני אבחר במה שזול יותר" ומענין לי ת'סבתא (אותך) מי מהשנים בריא יותר.