פיצול חיסונים

שמחתי לשמוע שתיקנת, אבל אם זה בהתאמה למידע

שהצגתם, הרי אתה אמור להיות מעודכן במצב ולפיכך לא ברור לי מדוע המשכת לטעון כאן בפורום כי "כמעט בכל חיסוני השפעת הניתנים בארץ, יש כספית" (ציטוט מדויק מדבריך, ממש כאן מתחת) בשעה שאין.

אגב, תוכל להפנות אותי לעמוד שבו מופיע המידע והתיקון? אשמח לקרוא מה כתוב בו וכיצד המידע מנוסח (וקשה לי להתמצא באתר).
 
תודה על QA

אני לא בטוח שאתה מבין בכמה עבודה מדובר (כולה בהתנדבות מלאה), אבל אנו לא מגיעים לייצר את כמות המידע שהיינו רוצים, לא כל שכן לעקוב על אלפי רפרנסים ונתונים שמשתנים כל הזמן. בד"כ אנו מדווחים על זה בערוצים שלנו, לא תמיד. לכן, אחד הרווחים שלנו מהפורום הזה הוא סוג של בקרת איכות על התכנים שלנו. במובן מסויים, אתה עוזר לעבודה שלנו! תודה!

גש לדף על החיסונים השונים -> שפעת -> בטיחות החיסון.
 
כספית בחיסונים

מבחינתי, המקור האמין ביותר לתכולת החיסונים, הם דפי היצרן עצמו. כמעט בכל חיסוני השפעת הניתנים בארץ, יש כספית (פתח פרק "בטיחות החיסון", יש שם קישורים לדפי היצרנים).
העובדה שמשרד הבריאות כותב שאין, למרות שהיצרן כותב שיש, איננה מסלקת את הכספית מהחיסונים, אלא מלמדת אותנו איך צריך לקרוא את מה שמשרד הבריאות טוען על חיסונים (מקבילו בארה"ב, דרך אגב, נאמן לכתוב בדפי היצרן ומציין ברשימת החומרים בחיסונים שלו את התימרוסל).

באופן כללי, אני מבקש ממך (פעם שניה) ומפולספגן לנהוג בכבוד בדיונים כאן. אפשר להתווכח ברוח טובה :)
 
הלכתי לאיבוד באתר, אשמח לקישור ישיר

לעלוני היצרן של חיסונים נגד שפעת (לא סקירה שלהם אלא סריקה של המקור).
 
מתכות בחיסונים

חסון וקס,

אתה בטוח שהסיבה להוצאת הכספית ממרבית החיסונים אינה רפואית?
מה יש לך לומר על העדויות הבאות על כספית?

ומה דעתך על האלומיניום שעלה משמעותית לאחר הוצאת הכספית? ד"א, אתה יודע כמה אלומיניום יש במנת חיסון אחת של חיסון HPV?
חיסון הגדסיל מכיל 450mg/L אלומיניום[1], כמות הגבוהה פי 18,000 מהסף הנחשב בטוח על פי ה- FDA (מינהל המזון והתרופות בארה"ב): 25 mcg/L . [רפרנס 2]

חיסון הסרווריקס מכיל 1,000mg/L אלומיניום[3], כמות הגבוהה פי 40,000 מהסף הנחשב בטוח על פי ה- FDA.

האם תחסן את הבת שלך בחיסון זה?

1. http://www.hisunim.com/images/documents/Package_Inserts/gardasil_pi.pdf

2. §201.323 Aluminum in large and small volume parenterals used in total parenteral nutrition. Federal Register/Rules and Regulations. Vol 68 (106) Tuesday June 3, 2003. Page 32981 http://www.fda.gov/OHRMS/DOCKETS/98fr/cd9813.pdf (retrieved 21/07/2012)

3. http://www.hisunim.com/images/documents/Package_Inserts/us_cervarix.pdf
 
לך תלמד חשבון

הנה ציטוט מתקנות עדכניות של הFDA:

The FDA study found that the maximum amount of aluminum an infant could be exposed to over the first year of life would be 4.225 milligrams (mg), based on the recommended schedule of vaccines. Federal Regulations for biological products (including vaccines) limit the amount of aluminum in the recommended individual dose of biological products, including vaccines, to not more than 0.85-1.25 mg. For example, the amount of aluminum in the hepatitis B vaccine given at birth is 0.25 mg.

ושלא תגיד שאני לא מביא רפרנס:

http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/ScienceResearch/ucm284520.htm

בחיסון שהצעת יש 450 מ"ג לליטר. הכמות המוזרקת היא 0.5 מ"ל שהם 0.0005 ליטר, כלומר 450 מ"ג כפול 0.0005 ליטר = 0.225 מ"ג.

אני מבקש ממך, וברצינות, שאם אתה מתיימר לתת מידע אמין, כדאי שתתחיל מלא לתת מידע שגוי.
 
חשבון ונתוני ה FDA

ראשית, בתור מנהל הפורום, אני מבקש ממך לנהוג דרך ארץ ולהביא את דבריך בנימוס וכבוד, גם אם נדמה לך שמישהו טעה בחישוב שלו. אנא קרא את תקנון השימוש בפורום בראש הדף.

לגופו של ענין, כדי לעמוד על יכולות המדענים שלנו לעשות חישובים, אתה מתבקש לפתוח את מסמך ה FDA עליו אנו הסתמכנו, לראות מה מצויין שם בתור הרמה המקסימלית, ולבדוק את החשבון שלנו. אם תמצא טעות בחישוב שלנו, נשמח לבדוק שוב ולתקן.

עכשיו, יש לנו מסמך אחר של ה FDA שאתה מצאת, ולכאורה עולה משם רמה אחרת. לעניות הבנתי (ומבלי שהתייעצתי עם אנשי המקצוע שלנו) במסמך זה מדובר על סף אבסולוטי של 0.85-1.25 mg, מה שמקשה לערוך השוואות בין תרכיבים שונים בכמויות שונות. כפי שאתה רואה במסמך ה FDA שאנו התייחסנו אליו, הם מציינים רף מינון (יחסי) לליטר, מה שמאפשר לערוך השוואות עם מינוני אלומיניום בתרכיבים שונים.
 
החשבון עדיין שגוי

הקישור שהפנית אליו עוסק ברמות אלומיניום בתזונה לא בחיסונים. המסמך שלי עוסק בחיסונים. הוא מגדיר בצורה ברורה כמה אלומיניום מותר לצרוך בהזרקה בחצי שנה. חוץ מזה שהמסמך שאני הבאתי חדש יותר ולכן מעודכן יותר.
 
לא מדוייק

המסמך אליו הפניתי עוסק בהזרקת אלומיניום באמצעים רפואיים שונים, לא בתזונה. האם קראת אותו?
ההבדל המהותי - מכנה משותף להשוואה, מינון לליטר.
 
רלוונטיות

מור, לא צריך להאחז בכח ברפרנס לא רלוונטי. מה אתה צריך יותר מרפרנס עדכני העוסק ישירות בחיסונים? שחור על גבי לבן הם אומרים בדיוק כמה אלומיניום מותר בחיסון בדיוק בגלל טיעונים כמו אלו שאתה מביא. גם החשבון שעשית שגוי. למה אתה מתעקש? זה פוגע באמינות שלך וחבל.

אני רוצה שתשטח בפני את החישוב המדוייק באמצעותו הגעת למספר המופרך של פי 40 אלף, כולל יחידות חישוב, בדומה לחישוב שאני הצגתי.
 
חישוב

0.5 mg אלומיניום במנת חיסון של 0.5mL מהווה 1,000,000 mcg/L, פי 40,000 מסף ה FDA של 25 mcg/L
 
לא

0.5 מ"ג אלומיניום הוא 0.5 מ"ג אלומיניום שמוזרק. מה זה משנה מה הריכוז בבקבוקון? תקנות הFDA עוסקות בכמה אלומיניום אתה מכניס לגוף.
 

קומרן

New member
אני חושב שצריך לעמוד פה על משהו חשוב...

תקנות ה FDA הרלוונטיות עוסקות באיזו כמות של כספית מותרת בהזרקה - הכמות שנכנסת ולא הריכוז.

התקנות שאתה הבאת מור , עוסקות בהזנה תוך ורידים וכניראה ומדובר במנות חוזרות ובכמויות גדולות ולכן נכון ונוח יותר להשתמש ביחידות של ריכוז, ממש כפי שהתקן העוסק בכלור במי שתיה נכתב בריכוז ולא בכמות נצרכת. תחשוב שאם למשל אנו מזריקים לווריד 1 פיקוליטר של נוזל בו הריכוז הינו 900 גרם אלומיניום לליטר של תמיסה - הכמות עדיין תהייה אפסית למרות שהריכוז הוא הרבה הרבה מעל התקן הלא רלוונטי שהבאת...

טעותך אולי ניראת לך שולית אך היא מהותית.
 
עוד הגיג קטן של קומון סנס

אתה באמת חושב שהFDA יהיה מספיק טיפש לאשר טיפול שלא עומד בקריטריונים שהוא עצמו קבע? נניח שמדובר בגוף מושחת עד היסוד, יותר הגיוני, ולו למראית עין, לשנות קודם את קריטריונים. הרי לא בעיה לשחד מדענים שיזייפו תוצאות נכון?
 

קומרן

New member


זה אולי המקום לציין שמנהל הפורום הינו היושב ראש של "חסון" והראת יפה כיצד יש להתייחס למידע שהם מביאים באתרם.
 
למעלה