המלצה - מון בלאן הקינוח טעים בטרוף
מתכון: מון בלאן רכיבים: 700ג’-1 ק"ג ערמונים 400 מ"ל חלב 100 ג’ סוכר תמצית וניל 40 ג’ חלבון (בערך 1) 40 ג’ קמח גיל 40 ג’ סוכר 40 ג’ חמאה 150 ג’ שוקולד מריר מאיכות טובה אופן הכנה: לבשל את הערמונים בקליפתם. להוציא ולקלף בעודם חמים. אפשר לקצר את זמן הבישול בשימוש בסיר לחץ. להעביר את הערמונים הקלופים לסיר עם החלב, הסוכר ותמצית הווניל ולבשל עד שהערמונים רכים-נימוחים. לצנן את הערמונים בתוך החלב. בד"כ הוא נספג לחלוטין. להעביר את הערמונים הנימוחים למועך תפוחי אדמה – המועך האיטלקי, זה שיש לו ידית והוא נסגר. להעביר את המחית דרך חורי המועך ולערום אותם על צלחת. אם מחית הערמונים נראית מעט סמיכה ודחוסה מידי אפשר לערבב אותה עם קצפת מוקצפת. מאוד רצוי שלא למעוך את הערמונים לפני שמועכים אותם, מאחר וזה יותר מחית כבדה מאוד. לערום את הערמונים על צלחת בצורת הר. לפזר על ההר קקאו מאיכות טובה שמעבירים דרך מסננת. אפשר לפזר על הקקאו גם אבקת סוכר דרך מסננת. יש המוסיפים זילופי שוקולד מומס (מאיכות טובה), ולסיום, שמנת מוקצפת מומתקת לפי הטעם, אותה מערימים על ראש ההר בצורה של שלג. מקשטים בפיסות מרנג, תלתלי שוקולד ומארון גלאסה – למאושרים שיש). לעיתים מוגש הקינוח בתוך צלחת אפויה מיוחדת: לערבב את החמאה עם הסוכר. להוסיף את החלבון ואת הקמח ולערבב היטב. לחתוך עיגול של נייר אפיה בקוטר 28 ס"מ. למרוח את העיגול בתערובת הזו, בשכבה דקיקה. לאפות את העיגול בחום ל 180 מעלות, במשך 12 דקות. להוציא מהתנור בעודו חם, ולעגל את שולי העיגול כדי לקבל כלי קיבול גלי. הכי נוח לעשות זאת על קערה הפוכה, מוגבהת מעט. לצנן עד שהמאפה יתייצב ויתקשה. למיס את השוקולד ולהבריש בו את כל הצד הפנימי של הקערה. לצנן. הערות: התמונה של ניצי מקור המתכון: nitsi_18 WALLA הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2