שרשור מאכלים אהובים!

קרן משם

New member
שרשור מאכלים אהובים!

מוזמנים לשרשר לפה כל מה שעולה לכם בראש מאוכל הונגרי... כן, כן מרק גולש נרשם כבר
יש עוד המוןןןןן דברים טעימים מלבד גולש לדרך!
 

seafox

New member
בחיי שאין לי מושג מה השם אבל אני

אתןן תיאור. זה שניצל עם גבינה מותכתוחתיכת נקניק באמצע... מישהו יודע על מה אני מדבר? כן אני יודע שאני כופר שאכלתי את זה...אז מה? זה טעים!!!!! <מזיל ריר>
 

seafox

New member
חחח.....אם ככה אז יש לי דבר מצחיק.

כשהייתי בחו"ל עם הלהקה שלי הייתה לנו חניית ביניים בוינה (הגענו אחה"צ ונשארנו לילה) ורצינו לאכול והתפזרנו וכל אחד הלך לאכול מה שהוא רצה. אני רציתי לטעום מהשניצל הוינאי המפורסם וחברי אמרו:"עזוב אותך בוא למקדונלדס"... מטומטמים, אני יודע. אבל מה שמצחיק אותי זה שבסוף אכלתי בוינה מקדונלדס ובשופרון אכלתי שניצל וינאי... אגב, באיזה שוק שהיה בזמן שהותי בהונגריה נתקלתי בחטיף מסויים.אני לא יודע מה השם אני רק זוכר שזה היה בוטנים ושקדים אני חושב מצופים סוכר ושוקולד ועוד משהו שאין לי מושג מה זה היה הדבר הזה. אולי מישהו יודע על מה אני מדבר,מה הוא הדבר הנוסף הזה? מהו השם? ומהו המתכון?
 

קרן משם

New member
שם השניצל=גורדון בלווווו

ואני מבינה היטב למה אתה מתכוון! אוחחחחחחח בזמנו כשרק ביקרתי בהונגריה רציתי לקחת איתי ארצה כמה חתיכות קפואות
עכשיו נשאר לי רק להחליט באיזה יום בא לי זה וזה וזה.. ואבא שלי כמעט הוראה להרחיב את דלת הבית כשאגיע ארצה:))
 

Imperia

New member
יותר נכון: קורדון בלו - cordon bleu

ולדעתי זהו מאכל צרפתי, או לפחות הוא נושא שם צרפתי. משמעות השם היא "חוט כחול", וזהו שם בי"ס ידוע לבישול בפריס (ויש גם סדרת ספרי בישול מתורגמת לעברית באותו שם).
 

קרן משם

New member
אוחחחחח לאנגוששששש

עם הרבה שמנת וגבינה צהובה מגורדת מעל... עדיין מחפשת את המתכון המוצלח לזה!
 

danistar

New member
הכל נכון אבל ..

שכחתם את הנקניק מספר 1 .. ששיך להונגרים ה "פיק" .
 

קרן משם

New member
דנידין....

עם מבחר הנקניקים (והגבינות בו זמנית) הפיק נדחק אצלי הצידה
צר לי אבל אצלי זה ככה:))
 

טומי*

New member
לאנגוש בלי שום ???../images/Emo6.gif

אתם פותחים פורום כזה ולא מודעים ברדיו? בהצלחה לכן/ם טומי
 

קרן משם

New member
תגיד לי ת´חרפנת טומי?

מסכן בעלי....שלחתי אותו עכשיו להביא לי משו טעים עקב הריר שיצא לי כשהעלו את השומלואי גלושקה ועכשיו זה? מה יהיה אתכם? ידעתי שאני מסתכנת כשאני פותחת ת´פורום הזה
ואם כבר בענייני תמונות ואוכל מה עם המתכון? תעשה משו למעני?
 

טומי*

New member
אין לי מושג אם הזכרתם כאן......../images/Emo9.gif

את הפוגאצ´ה-POGACSA שזה מאכל הונגרי מקורי. סוג של עוגיות עם גבנה צהובה ועוד עשרות סוגים יש טומי
 

קרן משם

New member
לא, לא הוזכר משום מה.....

יההההההההההה אין לזה סוף הא???? שאצטרף אליך להוספה לרשימה? מה עם סקייקאפוסטה? (אל תבקש ממני לכתוב בהונגרית, למרות שיש לי ת´ניקוד במקלדת הנה:éáúő ושאר ירקות) מה עם .........עם.....רביחות למינהם? אני מטורפת על זה! את הפוגאצ´ה אנחנו לרוב אוכלים עם המרק גולש
 

כחלחל

New member
אם כבר פוֹגָאצָ´ה

אז טֵפֵרטוּש פוגצ´ה (למי שאינו "משלנו" , טפרטו זה דבלולי עור שומן (אווז או חזיר) מטוגנים עד פריכות.) [2 ק"ג שהבאתי מהשוק המקורה בבודפשט נעלמו תוך שבוע]
 
למעלה