מרק עוף של סבתא
בצל גדול 4-5 גזרים 2 תפוחי אדמה בינוניים 2 קישואים בינוניים 2 כרעיים עוף (עם העור!) מעט שמיר כף אבקת מרק (אפשר גם בלי, אבל הרבה יותר טעים ככה) מלח, פלפל מקלפים את הבצל וחורצים בתחתיתו X - מבשלים בסיר גדול מלא מים (כ- 3/4 סיר מים) בינתיים מקלפים וחותכים את שאר הירקות לחתיכות לא קטנות כשהמים רותחים מוסיפים את הירקות. ממשיכים לבשל על אש גדולה. כשהמים רותחים שוב, מוסיפים את העוף. אחרי שהמים רותחים, מוסיפים מעט מלח ופלפל, מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים על אש קטנה 35 דקות לאחר 35 דקות, מוסיפים את השמיר, כף אבקת מרק עוף ועוד מלח (אם יש צורך) וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד 15 דקות. למהדרין (כמוני) - כשהמרק מוכן מוציאים ממנו את כל החתיכות. השמיר נזרק לפח, שאר הירקות והעוף מאופסנים בצד. את הסיר עם המרק הנקי מקררים ושמים ללילה במקרר. למחרת מוציאים ועם כף מנקים ממנו את השומן שנקרש, ואת הנוזל שנשאר מסננים. מה שנשאר בסוף זה מרק צלול צלול נטול שומן, אליו אפשר להוסיף או את החתיכות מהעוף/ירקות או שקדי מרק. אם לא מוסיפים את הירקות/עוף בחזרה למרק אז שמים הכל בשקית קוקי, מוסיפים תבלין לתיבול עוף ופפריקה מתוקה, מלח ופלפל ומצקת אחת ממרק העוף. סוגרים היטב, מניחים בתבנים, לא שוכחים לחורר את השקית 6-8 פעמים ולתנור לכ- 30 דקות בחום גבוה. (פשוט לשים לב מתי זה מוכן, כי למעשה הכל כבר מבושל מהמרק)