שרשור עוגות

galizoe

New member
טירמיסו קלי קלות

קונים עוגת ספוג מוכנה בסופר. מקללים את היצרנים שלא חשבו לשים דף מפריד בין השכבות. מכינים ספל קפה חזק + 3 כפות קוניאק או ליקר שוקולד מניחים שכבה אחת ספוג על צלחת רחבה ומרטיבים היטב בחצי ספל קפה. מכינים קרם : 3 חלמונים + 100 גר' אבקת סוכר מחממים על אדים (בן-מארי) תוך ערבוב לקרם לבן. מורידים מהאש ומוסיפים 2 חב' מסקרפונה. מקציפים יחד 3 חלבונים + חצי כוס סוכר + חבילה אינסטנט פודינג וניל. מקפלים הכל יחד בעדינות ומורחים חצי כמות על הספוג. שוב ספוג+ קפה ומכסים בשאר הקרם. מגררים מעל שוקולד לקישוט ומכניסים (מכוסה) למקרר לשעתיים לפחת. יאמי. (מקווה שלא שכחתי משהו כי זה מהזכרון...)
 

galizoe

New member
תיקון טעות חשווווב!!!!!!! ../images/Emo178.gif

איך התבלבלתי ככה... את החבילה אינסטנט פודינג מקציפים |ה הדגש|בנפרד!|ס הדגש| ע חבילה שמנת מתוקה. אח"כ מקפלים פנימה את קצף הביצים. אח"כ מאחדים הכל עם קרם המסקרפונה. אוי לבושה שככה התבלבלתי...
 

אורora

New member
עוגיות שוקולד תפוז מושלגות

חומרים ל 30 עוגיות 350 גר שוקולד מריר קצוץ 50 דרם חמאה 3 ביצים חצי כוס סוכר קליפה מגוררת מ-2 תפוזים 3 כפות ליקר תפוזים 1 כפית מחוקה אבקת אפיה 120 גרם שקדים טחונים ללא קליפה 3/4 כוס קמח לציפוי סוכר ואבקת סוכר ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה. מקציפים ביצים ןסןכר דקות ארוכות לתערובת תפוחה ובהירה ( לחכות כ 8-10 דקות ) מוסיפים קליפת תפוז וליקר לתערובת הביצים, מערבבים קלות. מנפים קמח ואבקת אפיה מקפלים לתוך תערובת הביצים של השוקולד המומס מוסיפים 'מח ושקדים טחונים מתקבלת בלילה נוזלית מצננים את הבלילה במקרר כ-4 שעות מחממים תנור ל 190 מעלות יוצרים עיגולים מהבלילה בעזרת כפית. מגלגלים כל עיגול בסוכר ןאח"כ פעמיים באבקת בסוכר מניחים בתבנית על נייר אפיה, לןחצים קלות על כל כדור כדי שלא יתגלגלו. אופים 10-15 דקות. מוציאים למרות שהעוגיות רכות מאוד, הן יתקשו שיתקררו. יוצא 10. המתכון מתוך האוסף המתוק של על השולחן. אני עושה אותן המון.
 

נוRית

New member
העוגה שהקסומה הכינה (איתי ../images/Emo13.gif)

עוגת שוקולד עשירה:
בקערה מכינים עיסה: (גיליתי שהכי נוח לי לערבל במיקסר, אבל לא חובה) 200 גרם מרגרינה רכה 2 כוסות סוכר 3 ביצים שלמות 1 כפית תמצית וניל
בקערה לחוד מערבבים את ה"יבשים": 3 כוסות קמח 6 כפות אבקת קקאו 1 כפית אבקת סודה לשתיה 2 כפיות אבקת אפיה
הנוזלים: 1/2 כוס חלב 1 גביע אשל/גיל
אל תוך העיסה מוסיפים לסירוגין מהיבשים ומהנוזלים ומערבבים אחרי כל הוספה (יוצאת בלילה די קשה וסמיכה) יוצקים לתבנית משומנת אופים בחום בינוני 30-45 דקות (תלוי בתבנית) זו עוגה מאוד כהה וגבוהה. אני אוהבת אותה.
 
מכירה את העוגה הזו.

פעם הייתי מכינה אותה די הרבה, רק שאני הוספתי גם קרם שוקולד מעל.
 

נוRית

New member
כן, גם לי במתכון יש קרם שוקולד

אבל זה קרם מבושל.... כיום אני בד"כ ממיסה ביחד שוקולד מריר עם חמאה ושמנת מתוקה ומורחת מעל.... (ונא לא לשכוח סוכריות צבעוניות, לבקשת הטף...
)
 

נוRית

New member
בראוניס

הכנה קלי-קלות ויוצא טעים-טעים: 100 גרם שוקולד מריר 100 גרם חמאה - להמיס ביחד (בן מארי או במיקרו) 1 כוס סוכר 3 ביצים - לערבב היטב 1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה) 1/2 כוס אגוזים שבורים 1 כפית תמצית וניל - לערבב להוסיף את השוקולד המומס לערבב היטב לצקת לתבנית (בערך בגודל 20X30) לפזר מעל עוד 1/4 כוס אגוזים שבורים לאפות בחום בינוני (180 מע"צ) חצי שעה.
 

נוRית

New member
../images/Emo163.gif שכחתי: גיוונים

אני מאוד אוהבת להוסיף שוקולד צ'יפס, שחור ואף לבן (בערך חופן מכל סוג).
 

דש1דש

New member
ואם יש לך מישהו שמגיע מארה"ב

שיביא לך שקית (או יותר) של שוקולד צ'יפ בטעם butter scotch זה יותר מתוק - אבל הופך כל עוגה עם פיצופצי שוקולד לחגיגה אמיתית (שלא לדבר על פנקייק)
 
מוסיפה מתכון של ../images/Emo211.gif בראוניז

של מאקי, שמכרה אפתה לאירוע מסויים וכל מי שנכח בו ליקק את האצבעות, והבונוס - קל קל להכנה! (לא בטוחה מי המקור): רכיבים: 50 ג' מחמאה 150 ג' שוקולד רגיל ממיסים בקערה במיקרו 3 דק' ומערבבים היטב מוסיפים: 1 כוס + כף שטוחה סוכר 1/3 כוס סוכר חום 3 ביצים 1 כפית תמצית וניל אמיתית 2/3 כוס קמח רגיל 2 כפות נס-קפה קורט מלח אופן הכנה: 1. מערבבים הכל 2. שוטחים ע"ג נייר אפייה בתבנית 20/30 3. אופים בתנור שחומם מראש ל- '175 כ- 20 דק'. טיפים: 1) ניתן לשים כף קפה וכף קקאו (להכין מראש כמות כפולה, להיזהר לא לייבש) 2) מהכמויות האלה יוצאת עוגה קטנה מאד טעימה וקלה להכנה - רצוי להכפיל ולשלש כמויות.
 

נוRית

New member
חחחח מתה על ההגדרות האלה:

"1 כוס + 1 כף שטוחה סוכר" כאילו דאא??? הרי ממילא אני אף פעם לא חוזרת על הכמויות במדויק, לפעמים הסוכר מגיע ממש עד שפת הכוס ולפעמים קצת פחות. כאילו שעוד כף שטוחה או לא תשנה את מתיקות העוגה שמתוקה גם ככה... סתם, מהרהורי "אופה" שמחרטתת....
 

נוRית

New member
מי מעיר *לך*???? ../images/Emo6.gif

התיחסתי למתכון בלבד!! ובכלל - מי זו מאקי? גם הבנתי שזה מתכון של מכרה של מכרה של מכרה, לא??? אצלך ממילא יודעים לאפות רק
ת
ים
 

נוRית

New member
עוגת גבינה לילדים

מסדרים בתבנית שכבה של פתי בר או בישקוטים (במתכון המקורי הם יבשים, אני אוהבת לטבול בנס-קפה חזק - מוסיף טעם טוב, אבל פחות מתאים לילדים). מקציפים ביחד: 1 כוס חלב, 1 חב' שמנת מתוקה, 1 שקית פודינג אינסטנט וניל. מוסיפים 500 גרם גבינה לבנה וחבילה של אבקת סוכר (100 גרם). מערבבים. שופכים את הגבינה על העוגיות (אפשר לשפוך רק חצי כמות, ולעשות עוד שכבה של עוגיות ושכבה של גבינה). ממיסים 100 גרם שוקולד מריר עם 7 כפות חלב יוצקים על העוגה. מפזרים מעל פירורי עוגיות. מקררים במקרר, רצוי לפחות לילה, לפני ההגשה.
 

gezers

New member
מה פתאום לילדים ../images/Emo6.gif

עשיתי ועיקר החוגגים עליה הם דווקא ההורים שבאים עם הילדים.. יופי של עוגה וקלי-קלות להכין.. איזה כייף! תודה!
 

גשם111

New member
עוגה דיאטטית מאוד...

המצרכים הדרושים: 2 קערות גדולות המון קמח המון סוכריות צבעוניות כמה כפיות וכוסות 2 ילדות מרפסת יום בהיר עתון וכוס קפה. מערבבים יחד: את הקמח, הסוכריות, הילדות, הקערות, וכל שאר הכלים. יושבים עם רגליים למעלה, קוראים עיתון ושותים קפה אצלנו זה להיט.
 
למעלה