שרשור עוגות

דש1דש

New member
רגע, רגע, רגע../images/Emo70.gif

קודם כל - לא נתת כמויות.... שנית - לא הבנתי מה עושים עם הקמח בכל התערובת ומתי מוסיפים אותו - ובעיקר לאיזו קערה
 

אורora

New member
רולדה שחור לבן

זו עוגת "הדגל" של אמא שלי. יוצאת מאוד טעימה אבל מצריכה למעט מיומנות באפיה. לא הייתי ממליצה להתחיל איתה כעוגה ראשנה, אבל למי שיודעת לאפות היא מומלצת. חומרים לבצק : 8 ביצים מופרדות כוס וחצי סוכר 2 כפות גדושות קמח 4 כפות גדושות קקאו מקציפים את החלבונים מוסיפים סוכר, מקציפים יחד לקצת יציב. מוסיפים את הצהובים בערבוב איטי או קיפול. מנפים קמח וקקאו, מוסיפים לתערובת ומקפלים יחד. מרפדים 2 תבניות אפיה מרובעות של תנור בנייר אפיה , מחלקים את הבצק חצי חצי. אופים כל אחת בחום בנוני כ 10-15 רבי שעה עד שמתייצב. ( אפשר ביחד אם יש תנור טורבו ). קרם: חבילה שמנת מתוקה חבילת אינסטנט פודינג וניל כוס חלב. מקציפים יחד במהירות גבוהה בערך 2 דקות עד שנוצרת קצפת יציבה. לוקחים את אחד הריבועים האפויים ומניחים על השולחן. מורחים עליו רבע מכמות הקרם. מגלגלים בעדינות את הרולדה. שמים על תבנית ומצפים ברבע מכמות הקרם. חוזרים על הפעולה עם הרולדה השניה. שומרים במקרר כמה שעות ( עדיף לילה) לפני האכילה.
 

eרון1

New member
2 מתכונים בסיסיים וקלילים לכל עוגה

שעולה על דעתכן..... אז הנה חזרתי לי מחו"ל (עבודה, לא לקנא... בעצם, אפשר קצת..) לתוך השרשור הטעים הזה... יש לי 2 מתכונים מעולים (אחד משודרג קצת יותר מהשני, אבל מאוד דומה) לעוגה בחושה טעימה וניטרלית אליה אפשר להוסיף כל מה שעולה על דעתכן, בדוק!!! וזה הולך ככה: מתכון בסיסי 3-4 ביצים, תלוי בתבנית ובגודל הביצים 1 כוס סוכר 200 ג' חמאה 1 כוס חלב / גביע יוגורט או לבן או שמנת/ כוס מיץ תפוזים, לפי טעם העוגה שמכינים 1 חבילה קטנה קמח תופח אסם (350 ג' נדמה לי) מעט תמצית וניל מרככים קצת את החמאה (במיקרו, אבל לא להמיס), מקציפים עם הסוכר, מוסיפים ביצים (לא צריך להפריד) וכוס נוזלים (או יוגורט) מערבלים לתערובת אחידה ובסוף מוסיפים הקמח במהירות נמוכה יותר, עד תערובת אחידה. לא להקציף יותר מדי... לתוך התערובת הזו אפשר להוסיף: שוקולד צ'יפס שיש (חצי רגיל ולחצי להוסיף אבקת קקאו) קנמון וסוכר (לשים חצי מהתערובת בתבנית לפזר קנמון וסוכר ועוד מחצית העיסה ואז אפשר להעביר סכין בסיבובים קלים) צימוקים ורום גרידת תפוז/לימון + כוס מיץ (במקום הנוזלים בתערובת) תפוחי עץ (או כל פרי אחר) חתוכים ולדמיונכם הפרוע..... אני מפזרת למעלה שקית סוכר וניל, יוצא קרנצ'י בתבנית עגולה/מלבנית או 2 אינגליש 175 מעלות כ- 40 דקות. לבדוק עם קיסם שיבש בפנים, אבל לא לייבש העוגה יותר מדי ועכשיו לשדרוג 3-4 ביצים, תלוי בתבנית ובגודל הביצים 1 כוס סוכר 2 שמנת מתוקה (מחליף את החמאה וכוס החלב) +3/4 קמח תופח קטן (קצת פחות מחבילה שלמה, להוסיף בסוף ולראות לפי המרקם) כל השאר זהה העוגה המשודרגת יותר לחה ומדהימה, אם כי גם הרגילה שווה.
מחכה לשמוע חוויות ותגובות
 

eרון1

New member
ושכחתי את המועדף...

להוסיף 3 בננות מעוכות ולערבב עם התערובת לשתי תבניות אינגליש ולתנור... banana bread משו-משו...
 

תומילי

New member
../images/Emo94.gifלמי שאוהבת בננות

200 גר' חמאה רכה מאד 1/2 1 כוס סוכר 3 ביצים שלמות 1 מיכל של שמנת חמוצה + 1 כפית שטוחה של סודה לשתיה (לערבב לפני ההוספה) 1/4 2 כוסות קמח 3 בננות רכות מרוסקות להכניס כל מרכיב בתורו למערבל במהירות נמוכה. לאפות בחום בינוני (180) כ - 50 דק'. יאמי יאמי..
 

אורora

New member
עוגת שמרים שוקולד

הנה לינק הבצק פשוט נהדר וקל לעבודה. אי אפשר להיכשל. אני שיניתי את המילוי. אני ממיסה 100 גר שוקולד מריר עם קובית חמאה וקצת חלב ומורחת על העלה שמורדד של הבצק ואז מגלגלת. שהעוגה יוצאת מהתנור אני ממסיה חבילת אבקת סוכר בכמה כפות מיים ושופכת מעל ליצירת זיגוג מתוק. לא כולם אוהבים את זה יש כאלה שמותאים זאת מתוק מידי. אני אוהבת מומלץ.
 
למעלה