2 מתכונים בסיסיים וקלילים לכל עוגה
שעולה על דעתכן..... אז הנה חזרתי לי מחו"ל (עבודה, לא לקנא... בעצם, אפשר קצת..) לתוך השרשור הטעים הזה... יש לי 2 מתכונים מעולים (אחד משודרג קצת יותר מהשני, אבל מאוד דומה) לעוגה בחושה טעימה וניטרלית אליה אפשר להוסיף כל מה שעולה על דעתכן, בדוק!!! וזה הולך ככה:
מתכון בסיסי 3-4 ביצים, תלוי בתבנית ובגודל הביצים 1 כוס סוכר 200 ג' חמאה 1 כוס חלב / גביע יוגורט או לבן או שמנת/ כוס מיץ תפוזים, לפי טעם העוגה שמכינים 1 חבילה קטנה קמח תופח אסם (350 ג' נדמה לי) מעט תמצית וניל מרככים קצת את החמאה (במיקרו, אבל לא להמיס), מקציפים עם הסוכר, מוסיפים ביצים (לא צריך להפריד) וכוס נוזלים (או יוגורט) מערבלים לתערובת אחידה ובסוף מוסיפים הקמח במהירות נמוכה יותר, עד תערובת אחידה. לא להקציף יותר מדי... לתוך התערובת הזו אפשר להוסיף: שוקולד צ'יפס שיש (חצי רגיל ולחצי להוסיף אבקת קקאו) קנמון וסוכר (לשים חצי מהתערובת בתבנית לפזר קנמון וסוכר ועוד מחצית העיסה ואז אפשר להעביר סכין בסיבובים קלים) צימוקים ורום גרידת תפוז/לימון + כוס מיץ (במקום הנוזלים בתערובת) תפוחי עץ (או כל פרי אחר) חתוכים ולדמיונכם הפרוע..... אני מפזרת למעלה שקית סוכר וניל, יוצא קרנצ'י בתבנית עגולה/מלבנית או 2 אינגליש 175 מעלות כ- 40 דקות. לבדוק עם קיסם שיבש בפנים, אבל לא לייבש העוגה יותר מדי
ועכשיו לשדרוג 3-4 ביצים, תלוי בתבנית ובגודל הביצים 1 כוס סוכר 2 שמנת מתוקה (מחליף את החמאה וכוס החלב) +3/4 קמח תופח קטן (קצת פחות מחבילה שלמה, להוסיף בסוף ולראות לפי המרקם) כל השאר זהה העוגה המשודרגת יותר לחה ומדהימה, אם כי גם הרגילה שווה.
מחכה לשמוע חוויות ותגובות