שרשור שאלות תיכוניות

yarinkr

New member
רשמתשצריך לגזור את a לפי t

אתה בטוח שעל מנת להגיע למהירות לא צריך לעשות אינטגרציה של התאוצה?
 

ravehor

New member
ואחרי זה

משתמשים בפרמטרים V2 וX0 כאילו הם נתונים?
 

yarinkr

New member
האם אני צודק ש..

v0=v2-4t^2 עשיתי אינטגרציה לתאוצה,השאלה היא האם הt הנתון והt שנבע מאינטגרציה הוא אותו הt?
 

IMLost

New member
מז"א?

מ a=2t נובע v=v0+t^2 ע"מ למצוא את v0 נציב t=2 ונקבל v(t=2)=v0+2^2=4+v0 אבל ידוע ש v(t=2)=v2 כלומר v2=v0+4 ואז נקבל v0=v2-4 נחזור למשוואה v=v0+t^2 ויחד עם הנתונים הנ"ל נקבל v=v2-4+t^2 מה לא מובן פה?
 

SomeGirl1

New member
לא ממש

אם התאוצה תלויה בזמן, לא ניתן להשתמש בנוסחאות של תנועה שוות תאוצה. ואם היא לא תלויה בזמן, לא יכול להיות שבמשוואת המהירות הכללית יהיה t במעלה שניה.
 

IMLost

New member
מה??

עשיתי אינטגרל תצביעי לי על הנקודה שעשיתי טעות כפרע.
 

SomeGirl1

New member
רגע רגע

ואני לתומי חשבתי שהצבת בנוסחא של v = v0 + at. אז התאוצה לא אמורה להיות קבועה בכלל?
 

IMLost

New member
תלוי...

אי אפשר כ"כ לדעת...אלא אם כן v=a+bt כלומר הגרף של v(t) הוא לינארי ואז הנגזרת שהיא השיפוע שהוא התאוצה הוא בעצם מספר קבוע-b.
 

SomeGirl1

New member
לא, צודק, הטעות היתה שלי

אם התאוצה תלויה בזמן אז המהירות לא לינארית, ואז אי אפשר להציב בנוסחאות של תאוצה קבועה...
 

yarinkr

New member
הוא צודק אנה

יכול להיות שבמהירות יהיה t בשניה,וזה בגלל שהתאוצה שנתונה לנו כבר מתחילה עם t אחד-אז אינטגרציה שלה יביא t^2 שזה הגיוני.(נראה לי)
 
../images/Emo22.gifשרשור שאלות תיכוניות

אנא שרשרו לכאן את כל השאלות שיש לכם בנושאי פיזיקה תיכונית (או בית-ספרית בכלל, העיקר לא פיזיקה אדקמאית או כללית) ושיהיה יום מגניב!
 

ravehor

New member
שאלה במכניקה

לא הצלחתי לפתור את השאלה הזו... לא מדובר בתנועות בכלל אלא רק בכוחות ובמצבי התמדה.. בהסתמך על סעיף א' (שלא הצלחתי) הצלחתי את ב', אבל בג' בכלל אני לא יודע איך מחשבים כח נורמלי על הגלגלת.. תודה לעוזרים!
 
הדרכה מפורטת לפתרון

נתון לך כי המערכת נמצאת במנוחה.. ומכאן, ע"פ החוק הראשון של ניוטון, אתה מסיק כי שקול הכוחות הפועל על המערכת הנו אפס. (ניתן גם לומר שאתה יכול להסיק זאת מהחוק השני ..) כעת, בנה לכל גוף מערכת כוחות, כאשר על הגוף B פועלים כוח המשיכה, הנורמל (המאונך למשטח) ומתיחות החבל, ועל גוף A פועלים כוח המשיכה, הנורמל והמתיחות.. אל תשכח לפרק הכל למערכות צירים נוחות, ולהשתמש בזוויות הנתונות - לכל גוף מערכת שונה! מכאן יהיו לך כל המשוואות שתצטרך- זכור כי מתיחות החבל זהה בשני צידיו, ולכן ה-T במשוואות הכוחות של שני הגופים הוא אותו T... ובסעיף ג'.. הכי נראה לי הגיוני שפשוט תסתכל על החבל כעוד גוף השרוי במנוחה. הכוחות הפועלים עליו הם : מתיחות החוט משני הצדדים- ובזוויות שונות (הנתונות, שהרי זה לפי הגופים A ו B), וה"כוחות הנורמליים" שמפעילה הגלגלת. כעת יש לך 3 כוחות, שהשקול שלהם אפס.. בחר מערכת צירים מקבילה לקרקע (ע"מ שתוכל למצוא כיוון לכוח השקול המיוצג בצורה נוחה מבחינת הזווית), פרק את הכוחות לרכיבים, והשווה את השקול בכל ציר לאפס.. מקווה שסייעתי :)
 

ravehor

New member
ותגיד..

הרי לכח יש חוץ מהיותו וקטור עוד מאפיין- הנק' שבה הוא פועל.. אבל לא מתייחסים לזה? עד עכשיו בכלל לא ראיתי התייחסות למשל לנק' הפעולה של המתיחות.. מה עם זה? תודה
 
למעלה